Twitter suostuu maksamaan 150 miljoonan dollarin sakot luovutettuaan käyttäjien yhteystietoja mainostajille

Twitterin saamat sakot ovat osa sopimusta, jolla ratkaistaan yhtiön pikaviestipalvelun käyttäjien tekemät valitukset. LEHTIKUVA/AFP
Twitterin saamat sakot ovat osa sopimusta, jolla ratkaistaan yhtiön pikaviestipalvelun käyttäjien tekemät valitukset. LEHTIKUVA/AFP
Jaa artikkeli

Sosiaalisen median yhtiö Twitter on suostunut maksamaan 150 miljoonan dollarin sakon, kertovat yhdysvaltalaisviranomaiset. Sakot ovat osa sopimusta, jolla ratkaistaan yhtiön pikaviestipalvelun käyttäjien tekemät valitukset.

Yhdysvaltain kauppakomissio FTC ja maan oikeusministeriö ovat syyttäneet Twitterin luovuttaneen palvelunsa käyttäjien antamia puhelinnumeroita sekä sähköpostiosoitteita mainostajille.

Palvelun käyttäjät olivat luovuttaneet yhteystietonsa yhtiölle turvallisuuden parantamista varten.

–  Twitter sai käyttäjiltä yhteystiedot verukkeella, jonka oli tarkoitus parantaa tietoturvaa, mutta se päätyi myös kohdistamaan mainontaa käyttämällä hyväkseen saamaansa dataa, kauppakomission puheenjohtaja Lina Khan sanoi tiedotteessa.

Yli 140 miljoonaa käyttäjää luovutti yhtiölle yhteystietonsa

Vuonna 2019 päättyneellä viiden vuoden ajanjaksolla yli 140 miljoonaa Twitterin käyttäjää luovutti yhtiölle puhelinnumeronsa tai sähköpostiosoitteensa. Yhteystietojen tarkoituksena oli parantaa käyttäjätilien turvallisuutta kaksivaiheisella tunnistautumisella.

150 miljoonan dollarin sakon lisäksi osana sopimusta Twitter tekee uusia käyttäjätilien turvallisuutta lisääviä toimenpiteitä, ja lisäksi ulkopuolinen taho arvioi säännöllisesti yhtiön toimet. Lisäksi yhtiön on ilmoitettava kaikille ennen vuoden 2019 loppua tilin avanneille käyttäjille nyt solmitusta sopimuksesta ja vaihtoehdoista heidän yksityisyytensä suojaamiseksi.

Sopimus edellyttää vielä tuomioistuimen hyväksyntää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje