Uusi datakeskus Suomeen – CGI:n ja Equinixin konesalin on määrä palvella julkista sektoria

Jaa artikkeli

It-palveluyhtiö CGI ja datakeskuksiin erikoistunut Equinix kertovat avaavansa Suomeen uuden datakeskuksen, jonka on määrä palvella julkista sektoria. Yhtiöiden mukaan konesalipalveluja käyttävät lukuisat ministeriöt, virastot, kaupungit ja muut julkishallinnon toimijat.

Taustalla on CGI:n valinta Suomen julkisen sektorin mittavimman it-käyttöpalvelukokonaisuuden toimittajaksi julkishallinnon yhteishankintayksikön Hanselin kilpailutuksessa.

–  Kyse on erittäin mittavasta ja yhteiskunnan toiminnalle kriittisestä kokonaisuudesta, arvioi CGI:n kapasiteetti- ja konesalipalveluista Suomessa vastaava johtaja Matias With tiedotteessa.

Within mukaan Equinix on yksi maailman johtavista datakeskusosaajista. Hän kertoo, että CGI edellyttää kumppaneiltaan kokemusta vaativien korkean turvallisuustason konesalien rakentamisesta.

–  Koemme kiinnostavaksi investoida Suomeen rakennettaviin datakeskuksiin. Haluamme olla siellä, missä mennään kehityksen kärkijoukoissa, sanoo Equinix Suomen toimitusjohtaja Sami Holopainen.

Datakeskus on määrä rakentaa jonnekin päin Etelä-Suomea.

CGI kertoo olevansa maailman ja Suomen suurimpia riippumattomia it- ja liiketoimintakonsultoinnin palveluyhtiöitä. Suomessa CGI työllistää yli 3  700 henkilöä 18 paikkakunnalla. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä on 80  000 konsulttia ja muuta asiantuntijaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje