Vaasalainen Skycode yleisön suosikki kasvuyrityskisassa

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

VAASA

Jussi Mäntylän yritys Skycode Oy on vaasalainen tekoälyjä valmistava yhtiö. Skycode osallistui KasvuOpen -kasvuyrityskilpailuun, jossa se valittiin lupaavimmaksi automaatioalan kasvuyritykseksi sekä äänestettiin pitchauksensa perusteella yleisön suosikiksi.

Yhtiön palkkalistoilla on tällä hetkellä 15 henkilöä – ohjelmoijia, tekoälyohjeilmoijia, matemaatikkoja, myyjiä sekä hallinnollista henkilökuntaa. Skycoden päätuote SkyPlanner on ohjelmisto, jossa tekoäly tekee tehtaaseen optimaalisen tuotannonsuunnitelman, eli työjärjestyksen sekunnissa.

– Olemme Skycodessa laatineet ja suunnitelleen tekoälyn alusta asti itse ja sen täydellinen tuntemus on kehitystyössä ensiarvoisen tärkeää. Yrityksille tehtaan ja tuotannon työjärjestyksellä on paljonkin väliä. Kun työjärjestys on optimaalinen, tehtaan tuotanto virtaa jouhevammin ja tehdas valmistaa samoilla resursseilla enemmän. Tehdas muuttuu siis kannattavammaksi pelkästään sillä, että sille laaditaan tekoälyn avulla optimaalisempi työjärjestys, Mäntylä sanoo Vasekin tiedotteessa.

Mäntylä ilmoittautui mukaan KasvuOpenin Kasvupolku-ohjelmaan yritysneuvojan suosituksesta. Kasvuohjelmaan osallistuminen selvästi kannatti, sillä yritys valittiin automaatioalan Kasvupolun lupaavimmaksi yritykseksi. Kasvu Open Karnevaalissa Jyväskylässä 28.10. Skycode voitti Yleisön suosikki -palkinnon.

Skykoden tavoitteena on kasvaa merkittäväksi ohjelmistoyhtiöksi ja yhdeksi Pohjanmaan suurista työllistäjistä. Mäntylän mukaan monistettavalla ohjelmistotuotteella vauhdikas kasvu on mahdollista, ja kansainvälisillä markkinoilla tuotteelle on valtava kysyntä. Yritys on orgaanisesti rahoittanut tuotteensa kehityksen omalla rahallaan, ja nyt kun tuote on saatu markkinoille, sen tekoäly ohjaa jo useiden tehtaiden tuotantoa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje