VR irtisanoo idän tavaraliikenteen sopimukset – liikenne päättyy vuoden loppuun mennessä

story-image

VR Group on saanut valmiiksi suunnitelman idän tavaraliikenteen alasajosta. VR kertoo, että suunnitelman mukaiset sopimusten irtisanomiset on aloitettu ja liikenne loppuu kokonaan viimeistään vuoden loppuun mennessä.

Yhtiön hallitus päätti idän tavaraliikenteen pysäyttämisestä viime kuun alussa. VR tavoittelee mahdollisimman nopeaa liikenteen alasajoa, mutta toteaa, että osa liikenteestä voi jatkua irtisanomisehtojen mukaisesti vuoden loppuun, jos asiakas sitä vaatii.

–  Arvioimme, että liikenne vähenee noin kolmannekseen alkuperäisestä tasosta jo kesän loppuun mennessä. Osa asiakkaista haluaa jatkaa liikennettä irtisanomisajan loppuun, mutta jatkamme edelleen neuvotteluja liikenteen tätä nopeammasta pysäyttämisestä. Kaikki VR:n operoima idän tavaraliikenne loppuu joka tapauksessa viimeistään vuoden loppuun mennessä, sanoi vt. toimitusjohtaja Topi Simola tiedotteessa.

Venäjään kohdistetut talouspakotteet eivät ainakaan toistaiseksi koske rautatieliikennettä EU:n ja Venäjän välillä. VR:n tavaraliikennesopimukset pitää siten lähtökohtaisesti purkaa niiden irtisanomisehtojen mukaisesti ja asiakkaiden kanssa neuvotellen.

VR on aloittanut neuvottelut Venäjään liittyvien osakkuus- ja tytäryhtiöidensä omistusten myynnistä tai alasajosta. VR myi viime vuonna kansainvälisiä maantiekuljetuksia harjoittaneen Transpoint Internationalin toiminnot Suomessa ja Venäjällä Avind Internationalille.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje