Wall Streetillä pörssit sulkeutuivat jälleen laskussa – Nasdaq sukelsi 1,4 prosenttia

Yhä useammat keskuspankit ovat nostaneet ohjauskorkojaan Yhdysvaltain vanavedessä ja pelot taantumuksesta ovat painaneet arvopaperimarkkinoita. LEHTIKUVA/AFP
Yhä useammat keskuspankit ovat nostaneet ohjauskorkojaan Yhdysvaltain vanavedessä ja pelot taantumuksesta ovat painaneet arvopaperimarkkinoita. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssi sulkeutui torstaina edellisen päivän tavoin laskussa. Yhä useammat keskuspankit ovat nostaneet inflaation kitkemiseksi ohjauskorkojaan Yhdysvaltain keskuspankin Fedin vanavedessä ja pelot taantumuksesta ovat painaneet arvopaperimarkkinoita.

Keskiviikon päätteeksi Wall Streetillä pääindeksit sukelsivat liki kahden prosentin verran. Torstaina pahiten laski teknologiapainotteinen Nasdaq, joka oli pörssipäivän päätteeksi 1,4 prosentin laskussa.

Teollisuusindeksi Dow Jones laski 0,4 prosenttia ja laaja-alainen S&P  500 vuorostaan 0,8 prosenttia.

Yksittäisistä yhdysvaltalaisyhtiöistä esimerkiksi sähköautoja valmistavan Teslan osakkeen arvo laski 4,1 prosenttia sen jälkeen, kun yritys veti markkinoilta 1,1 miljoonaa ajoneuvoa. Takaisinveto liittyi vikaan ikkunoiden automatiikassa – autoissa oli vaarana, että kuljettajan sormi voisi jäädä puristuksiin järjestelmän vuoksi.

Keskuspankit jatkanevat koronnostojaan

Ohjauskorkojaan ovat nostaneet yhdysvaltalaisten lisäksi ainakin Britannian, Sveitsin ja Norjan keskuspankit. Ruotsissa keskuspankki teki prosenttiyksikön korotuksen jo tiistaina.

Talousuutistoimisto Bloomberg arvioi, etteivät koronnostot ole myöskään jäämässä taakse.

Fedin pääjohtaja Jerome Powell vakuuttikin koronnoston jälkeen, että keskuspankki on sitoutunut nostamaan korkoja ja pitämään ne korkealla siihen asti, kunnes inflaatio laskee.

Bloombergin mukaan Japani kuitenkin erottui kehittyvien valtioiden joukosta pitämällä korot alhaisena. Brasilia ja Norja taas antoivat ymmärtää, että kiristyspolitiikan kanssa otettaisiin aikalisää.

Turkki sen sijaan yllätti jälleen markkinoilla laskemalla ohjauskorkojaan, vaikka inflaatio laukkaa maassa yli 80 prosentissa, kertoo uutiskanava CNBC.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje