Yli miljardin arvosta tilauksia saanut Konecranes paransi kannattavuuttaan

Konepajayhtiö Konecranes paransi kannattavuuttaan kolmannella vuosineljänneksellä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander
Konepajayhtiö Konecranes paransi kannattavuuttaan kolmannella vuosineljänneksellä. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Konepajayhtiö Konecranes takoi vahvaa tulosta ja paransi kannattavuuttaan kolmannella vuosineljänneksellä. Yhtiön oikaistu liikevoitto oli heinä-syyskuussa 84 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 69 miljoonaa.

Liikevaihto kasvoi yli 14 prosenttia 884 miljoonaan euroon.

Konecranes sai tilauksia yli miljardin euron arvosta, lähes 42 prosenttia vuoden takaista enemmän. Saadut tilaukset kasvoivat kaikissa kolmessa segmentissä eli kunnossapidossa, teollisuuslaitteissa ja satamaratkaisuissa.

Hyvä tulos sai Konecranesin osakkeen keskiviikkona Helsingin pörssissä yli 13 prosentin nousuun.

Yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana viime viikkoon saakka toiminut Teo Ottola toteaa, että Konecranesilla oli vahva kolmas neljännes. Yhtiön uutena toimitusjohtajana aloitti viime viikolla Anders Svensson.

–  Saatujen tilausten määrä pysyi korkealla tasolla, ja toimitusketjujen haasteista huolimatta pystyimme parantamaan toimituskykyämme edellisiin neljänneksiin verrattuna. Kannattavuutemme parani, ja oikaistu EBITA-kateprosenttimme oli 10,8 %, Ottola sanoo tiedotteessa.

Ottolan mukaan yleinen markkinatilanne pysyi kolmannella neljänneksellä hyvänä, vaikka epävarmuus on maailmantilanteen takia lisääntynyt etenkin Euroopassa. Komponenttien heikko saatavuus ja muut toimitusketjun rajoitukset vaikuttivat edelleen Konecranesin liikevaihtoon, mutta yhtiö pystyi kuitenkin parantamaan myyntiään. Tilausten korkean määrän ja toimitushaasteiden myötä Konecranesin tilauskanta saavutti taas uuden ennätyksen ja oli syyskuun lopussa yli kolme miljardia euroa.

Konecranes odottaa liikevaihdon pysyvän tänä vuonna samalla tasolla tai kasvavan vuoteen 2021 verrattuna.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje