Texasoja Pohjalaisen ravien V4-varma

Esa Antila


Sanomalehti Pohjalainen ja kaupunkilehti Vaasan Ikkuna isännöivät Vaasan maanantairaveja. Lähdöt ovat pelillisesti herkulliset. V4-pelin ja Päivä n Duon avainravuri on kauhavalaisen Martti Ojanperän omistama ja kasvattama, sekä Huhdannevan valmentajan Mauno Laurilan laittama Texasoja. Laurila ajoi viimein ruunalle komean ennätyksen 15,7a.

- Texasoja on syntynyt meillä ja sen täyssisko on tulossa myö s radalle. Molemmat ovat Mauno Laurilan hoivissa Lapualla. Clementine tuli meille aikoinaan vailla toivoa radalle pääsystä, mutta ajelin sillä pellolla ja sain Laurilan suostuteltua ajomieheksi Vaasaan. Sieltä tuli tammalle hieno ennä tys 16,8a, eritteli pitkän linjan ravimies Martti Ojanperä (68) tuntojaan.

Ojanperällä on talli Kauhavan Annalanmäellä. Clementine on työnsä kunnialla tehnyt ja viettää eläkepäiviä Martin hupulaisena.

- 1947 minulle tuli ensimmäinen hevonen, mutta ensimmäinen varsinainen kilpahevonen oli Kiikkus Spez -niminen ravuri, jatkoi Ojanperä, jonka mukaan Vaasaan tullaan hyvillä mielin. Texasoja ei mittaa matkaa, joten 2 600 metrin matka pitäisi sopia mainiosti.

Vaasan maanantairavien kovin ryhmä on kihara kohde. Päivän Duon avauksessa (V4-3) suosikin paineet kasautuvat kotiradan Silvia Suen harteille. Ympäripyöreässä lähdössä ei merkkejä kannata säästellä.

Avauskohteessa kotiradan New Prouse ja Puumalan tallin Fivero ovat pohjana. Kakkoskohteessa tasaisesti polkeva Rio De Janeiro on yksi suosikeista. Ennen raveja esittäytyy norjalaissyntyinen Äkre Skut koelähdössä Markku Hietasen ohjastamana. Hienoja ravihetkiä on maanantaina luvassa.

Vihjeet:

1. 15 Sidebyside, 16 Southside Johnny, 5 Junior Express

2. 7 Cheerful Fellow, 10 Cilvia Ness, 11 Call It Nela

3. 10 Sasseli, 7 Sadasosa, 2 Vallen Valtti

4. 7 New Prouse, 9 Fivero, 1 Ready To Win

5. 10 Rio De Janeiro, 11 Amek Sir, 8 Torpedo

6. 2 Silvia Sue, 11 Elma Pride, 5 Kerosine Kemp

7. 2 Texasoja, 4 Lantana Ås, 12 Shock Proof

8. 7 Easy Rider, 3 Uno Boss, 11 Primo Azzur

9. 2 R.B.Tango, 1 Count Hornet, 11 Batida Bim

V4-vihje:

1. 7 New Prouse, 9 Fivero

2. 10 Rio De Janeiro, 11 Amek Sir, 8 Torpedo, 6 Winetta Idol

3. 2 Silvia Sue, 11 Elma Pride

4. 2 Texasoja

16 riviä