Tekopyhää naisten puolustamista

Missä ovat feministit nyt, kun tarvittaisiin, kysyvät monet maahanmuuton vastustajat silloin, kun epäilevät, että tulijoissa ei ehkä haluta nähdä mitään vikoja.

Miksi ette ole nyt puolustamassa suomalaisten naisten koskemattomuutta, kun turvapaikanhakijoita epäillään naisten joukkoahdistelusta uudenvuodenyönä?

Asia pitää tehdä selväksi: Ahdistelu on tuomittavaa aina. Aina. Kukaan feministi tai ei-feministi ei tule väittämään, että tekijän ulkomaalaisuus olisi lieventävä asianhaara. Kaikki ahdistelijat kuuluvat samaan rangaistusriviin, olivatpa suomalaisia tai ulkomaalaisia.

Feministit eivät siis ole sulkeneet silmiään turvapaikanhakijoiden tekemältä ahdistelulta, mutta jonkun muun silmät ovat tiukasti kiinni: maahanmuuton vastustajat kieltäytyvät näkemästä kantasuomalaisten itse naisiin kohdistamaa sukupuolista häirintää ja uhkailua, jolla pyritään osoittamaan naisen paikka.

Raiskauksia tapahtuu naisuhritutkimuksen mukaan 15 000 vuodessa, mutta tuhat tulee poliisin tietoon. Raiskaus ei ole vähäpätöisempi rikos, jos tekijä on uhrille tuttu ja suomalainen, kuten enemmistöstä tapauksia on.

Myös maahanmuuton vastustajat tuomitsevat nämä raiskaukset, mutta tuhat raiskausta vuodessa ei ole tähän asti saanut heitä barrikadeille puolustamaan naisten oikeuksia.

Vasta ulkomaalaisten turvapaikanhakijoiden tekeminä näihin rikoksiin on herätty ja ne ovat kääntäneet maahanmuuton vastustajat tasa-arvon puolestapuhujiksi.

Asia ei ole vilpitön. Vaikuttaa siltä, että tasa-arvo ja seksuaalinen koskemattomuus eivät merkitse heille oikeasti paljoakaan, vaan niitä käytetään keppihevosena kaikkia Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita vastaan.

On tekopyhää puolustaa naisten oikeuksia valikoivasti vaan silloin, kun se tukee omia tarkoitusperiä, eikä ikinä muulloin.

Koomikko Ilkka Kivi kirjoittaa blogissaan, (8.1.) miten hän oli aiemmin – ei enää – maahanmuuttajien kyttääjä: Hänkin valikoi Facebook-jaoiksi vain kielteisiä maahanmuuttaja-uutisia. Oli suuri pettymys, jos raiskausuutisessa tekijät eivät olleetkaan heitä.

Myös hyväntekeväisyys on kohdannut syksyllä odottamatonta valikointia:

Normaalia on osallistua arvostamiensa hyväntekeväisyysjärjestöjen työhön, valikoida niistä parhaat. Epänormaalia on valikoida yrityksiä ja auttamisjärjestöjä ostolakkojen ja lokakampanjoiden kohteeksi, jos pitää niiden avustuskohteita omasta mielestä väärinä.

Punainen Risti kelpasi siihen asti, kun se auttoi tsunamissa ja sodissa kärsineitä, mutta Suomeen tulleiden pakolaisten auttaminen oli maahanmuuton vastustajista väärin.

Otetaan vielä yksi keppihevonen, jota turvapaikanhakijoita vastaan käytetään: katupartiot. Naisten ja lasten muka-turvallisuudella perustellaan uusnatsien katupartioiden lupaa ottaa oikeus omiin käsiinsä. Ne pitää kieltää. Heitä ei voi verrata Saapas-partioihin.

Pakolaisia vastaan suunnatut keppihevoset ovat syy, miksi jotkut feministit ovat olleet hiljempaa uudestavuodesta. Mielipidettä kärtetään siksi, että siitäkin saataisiin ase kaikkia pakolaisia vastaan. Ei vain pahantekijöitä.

Selvää on, ettei Suomeen haluta joukkoahdistelun kaltaista ”ilmiötä”. Tässä maassa sitä ei sallita ja rikoksiin syyllistyneet ahdistelijat ja raiskaajat pitää saada tuomiolle. Sellaisille ei pidä myöntää Suomesta turvapaikkaa.

Pitää lopettaa myös kotoperäisten raiskaajien ja ahdistelijoiden tekojen hyssyttely ja muistaa, että ahdistelu ei ole ikinä uhrin syy.

SATU TAKALA

satu.takala@i-mediat.fi

Kommentoi


Luetuimmat kolumnit
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa