Yli 20 vuotta eikä suotta

Viime vuonna Perussuomalaisella puolueella oli 20-vuotisjuhlavuosi. Olemme alusta asti olleet tekijäpuolue. Sen huomaa jo siitä, että tänä syksynä tuota samaa 20-vuotista taivalta juhlii sekä naisjärjestö että nuorisojärjestö. Piirit täyttävät pyöreitä. Ei ole aikoinaan aikailtu. Perussuomalaista tarinaa on rakennettu jo pitkään. Ja se tarina on hyvä ja se elää.

Yli vuosi hallituksessa on tuonut tulosta. Kun lähdimme mukaan, tiesimme, että kaikkea ei saada läpi. Ei mikään hallitus toteuta yksittäisen puolueen vaaliohjelmaa. Ei tämäkään hallitus meidän. Mutta Perussuomalaista politiikkaa se kyllä toteuttaa. Se on selvä. Eikä sitä voi kiistää.

Yksi pitkän linjan esimerkki Perussuomalaisesta politiikasta on jätevesiasetus eli paskalaki. Kun tuota asetusta aikoinaan ennen vuoden 2011 vaaleja silloisen keskustalaisen ympäristöministerin johdolla sorvattiin, Perussuomalaiset vastustivat. Siitä lähtien olemme ajaneet siihen muutosta. Lukuisia turhia investointeja on tehty tuon edellisten hallitusten virheen takia. Niitä emme enää saa tekemättömäksi. Mutta tulevaisuuden voimme muuttaa. Ja sen teemme.

Viime viikolla eduskunta käsitteli esitystä, jolla paskalaki vihdoin muutetaan. Se kevenee ja kohtuullistuu. Juuri kuten olemme ajaneet. Ennen vuotta 2004 rakennetut kiinteistöt vapautetaan viemärinrakennuksen määräajasta muualla paitsi rannoilla ja pohjavesialueilla. Epätietoisuus loppuu nyt. Kukaan ei joudu enää taloudelliseen ahdinkoon jätevesiasetuksen takia. Paskalaki oli paska laki. Ja nyt se korjataan.

Eduskunta sai käsiinsä tällä viikolla 100-vuotiaan Suomen kunniaksi kansitetun budjettikirjan. Sen käsittelyyn käytetään koko syksy. Eduskunnalla on valta. Ja se on hieno asia. Suurin poliittinen saavutukseni on ollut päästä Eduskuntaan. Se mahdollisti kaiken muun, mitä minulle on politiikassa tapahtunut. Ensi vuonna täyttyy omassa mittarissani tuo sama 20 vuotta myös.

Tulemme pian näkemään lisää Perussuomalaisen linjan mukaisia asioita toteutuvan. Tulossa on mm. Lex Lindström. Yli 60-vuotiaat pitkäaikaistyöttömät päästetään kertaratkaisulla eläkkeelle. Ratkaisu tulee koskemaan viisi vuotta työttömänä olleita. Perussuomalaisten vaatimuksesta.

Samaan aikaan ensimmäistä kertaa seitsemään vuoteen Suomessa lasketaan veroja. Kaikilta. Myös eläkeläisiltä.

Kuntapäättäjät ovat merkittävässä asemassa. Hallitus myöntää budjetissaan lisäpanostuksia perhehoitajille ja omaishoitajille. Näiden oikein kohdentumista on syytä kunnissa tarkkailla. Sotesta puhumattakaan. Perussuomalaisilla on vaikutusvaltaa nyt kaikkialla Suomessa. Ja sitä voidaan vielä lisätä. Ensi vuoden kuntavaaleissa äänestämällä Perussuomalaista ehdokasta saat lisää perussuomalaista politiikkaa. Valtakunnassa ja kunnissa. Niin se menee. Mitä enemmän ääniä, sitä enemmän valtaa.

Olen nähnyt Perussuomalaisen tarinan tähän mennessä kokonaisuudessaan. Ja siksi tiedän, miksi menestymme. Meitä yhdistää se, ettei meistä kukaan ole elänyt helppoa elämää. Harva asia tulee helpolla tai ilmaiseksi. Vaikeudet ovat tuttuja.

Se motivoi kun työ tuottaa tulosta.

Timo Soini

Kirjoittaja on ulkoministeri ja Perus- suomalaisten puheenjohtaja.

KommentoiLuetuimmat kolumnit
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa