Tappelu Taiteiden yössä kärjistyi puukon iskuun ja nyt poliisi tutkii tapon yritystä – viranomaiset pyytävät silminnäkijähavaintoja

VAASA

Toimituksen saamien tietojen mukaan Vaasan Taiteiden yönä torstaina tapahtui vakava pahoinpitely, jota tutkitaan tapon yrityksenä. Pahoinpitely tapahtui Satamapuiston läheisyydessä.

Yhdellä tappeluun osallistuneista miehistä oli mukanaan veitsi, josta toinen mies sai osuman. Poliisin mukaan uhriksi joutuneen miehen vammat ovat pieniä.

– Poliisi otti kiinni epäillyn tapahtumapaikalla. Häntä epäillään tapon yrityksestä. Tutkintanimike voi muuttua tutkinnan edetessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Aurora Toivanen.

Tapahtumista on liikkunut sosiaalisessa mediassa runsaasti materiaalia, muun muassa silminnäkijän kuvaama video. Poliisi pyytää, ettei tapahtumasta kuvattua materiaalia jaettaisi sosiaalisessa mediassa, sillä tämä voi haitata tutkintaa.

– Poliisia kannattaa aina informoida, mutta kannattaa miettiä, mitä lisäarvoa se tuo, että videoita levitetään sosiaalisessa mediassa, Toivanen sanoo.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoista osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa(a)poliisi.fi.

Tapahtumista ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden mukaan miestä puukotettin veitsellä ylävartaloon. Iltalehden mukaan riehuja uhkaili myös muita paikalla olleita ihmisiä.

Välikohtaus saatiin nopeasti hallintaan paikalle kutsuttujen järjestyksenvalvojien ja poliisin avulla. Poliisi otti miehen paikan päällä kiinni. Kiinni otetulla epäilyllä oli hallussaan teräase.

Toivanen ei kerro, oliko alkoholilla osuutta asiaan tai tunsivatko puukottaja ja uhri toisensa.

Juttua päivitetty 7.8. kello 16.03 kauttaaltaan.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat poliisiuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa