Asikaisen suojatti tavoittelee olympiakarsintoihin

Keskisarjan EM-tittelin paidattomana vuonna 2006 napannut Amin Asikainen elää edelleen vahvasti nyrkkeilyssä mukana. Kirkkonummella syntynyt ja paikkakunnalle takaisin muuttanut Asikainen valmentaa Kirkkonummen Nyrkkeilykerhossa (KNK).

Miehen ensimmäinen suojatti ottelee Kuortaneen SM-kisoissa heti kello 17 alkavissa välierissä, kun KNK:n 19-vuotias Aarne Hakomäki nousee kehään 56-kiloisten sarjassa vastustajanaan Stadi Boxingin Khamzat Yakhiev. Hakomäki aikoo tosissaan haastaa 56-kiloisten 56-kiloisten sarjaa dominoinutta Matti Kootaa.

Vielä kovemmaksi luuksi povaillaan perinteisen nyrkkeilyseuran 20-vuotiasta Ilari Kujalaa, joka voitti Suomen mestaruuden jo viime vuonna kisojen kovatasoisimmassa sarjassa. Kujala valittiin viime vuoden SM-kisojen parhaaksi nyrkkeilijäksi.

– Molemmat ovat tosi kovakuntoisia, ja heillä on ihan realistiset mahdollisuudet voittaa koko homma, Asikainen kuvailee.

Asikaisen mukaan Ilari Kujala lyö hyviä ja teräviä suoria. Viime vuonna Kujalan kanssa oli tavoitteena jo EM-kisat, mutta homma jäi täpärästi kalkkiviivoille, eikä Kujala ihan ehtinyt kisakoneeseen.

– Tänä vuonna on ihan uudet kujeet, valmentaja Asikainen sanoo ja viittaa tuleviin olympiakarsintoihin, joihin Kujala tähtää tosissaan.

Asikaisen valmennettavat nyrkkeilevät juuri niissä sarjoissa, joista Suomen Nyrkkeilyliitto aikoo etsiä kansainvälisiä ottelijoita Rion olympiakarsintoihin.

40-vuotias valmentaja tekee myös paluun kehään muutaman vuoden tauon jälkeen. Kuortane-hallissa Asikainen kuitenkin vakuuttaa, että kyseessä on jäähyväisottelu, eikä mikään uutta tulemista ennakoiva come back. Leppävirralla 22.4. pidettävään nyrkkeilytapahtumaan haetaan vastustajaa ulkomailta, mutta nimi ei ole vielä selvillä. Ottelusta kaavaillaan kuusieräistä.

– Pikkuisen tässä on jo treeniä alla, timmissä peruskunnossa oleva Asikainen sanoo salaperäisesti ja häipyy verhon taakse pitämään pisteharjoituksia.

HEIKKI PELTOKANGAS

Kommentoi