Emo-Mailaa uhkaa konkurssi

VAASA

Vaasan Mailan puheenjohtajana neljättä vuotta toimiva Jukka Havulehto myöntää, että emo-Maila on ajautumassa konkurssiin.

– Konkurssi on yksi vaihtoehto. En osaa sanoa, koska asia ratkeaa.

Vaasan Maila ry hakeutui vuosi sitten yrityssaneeraukseen, koska seuran omistama Pelikeskus oli syössyt seuran talouden alamäkeen. Viikko sitten seura ilmoitti sulkevansa Pelikeskuksen.

– Seuran taloustilanne ei ole häävi, koska emme onnistuneet yrityssaneerauksessa ja Pelikeskus jouduttiin lopettamaan. Rahaa ei ole, joten siltä osin peli on selvä.

Tämän tarkemmin puheenjohtaja ei suostu talouslukuja avaamaan. Vastausta hän ei osaa sanoa vielä siihenkään, pelataanko Vaasassa miespesäpalloa tulevalla kaudella.

– Mailan Juniorit ry sen sijaan toimii ja voi hyvin. Mailan junioritoiminta on aina ollut tuloksellista ja työ jatkuu.

Puheenjohtaja on varsin haluton kommentoimaan edeltäjänsä Erkki Tepon väitteitä seuran alasajosta.

– Mielestäni nämä asiat eivät kuulu lehtien palstoille, mutta antaa Erkin puhua, jos hän näin haluaa. Meillä on sananvapaus.

Havulehto kiistää kuitenkin Tepon väitteen, että hän olisi perinyt vuonna 2012 edeltäjältään velattoman seuran.

– Vuoden 2010 juttujen vuoksi otettu velka saatiin maksettua vasta viime marraskuussa. Itse olin takaamassa ja niin oli Teppokin. Eikö hän muistanut tästä kertoa? En tiedä sitten, onko seuran talous vakaalla pohjalla, jos sillä on velkaa.

Kausi 2010 oli Mailalle ykkössarjassa taloudellisesti raskas. Seura ilmoitti kauden jälkeen vaihtavansa sarjapaikkaa Suomensarjassa pelanneen Seinäjoen Maila-Jussien kanssa, vaikka Maila oli kolkutellut ykkösessä jopa Superpesiksen portteja.

Puheenjohtajan mukaan seurassa ei ole liioin tehty päätöstä siitä, että vanhojen tekijöiden kanssa ei olla yhteyksissä.

– Olen minäkin Tepon kanssa jutellut, mutta en talousasioista. Entinen taloudenhoitaja Reijo Koskinen oli tilintarkastajamme vielä viime vuonna.

Havulehto ei ymmärrä myöskään Tepon puheita nykyjohdon saamattomuudesta tukijoiden hankinnassa.

– Sen jälkeen, kun olen Mailaan tullut, olen hommannut seuralle varmasti hyvällä paikalla Vaasan keskustassa olevan osakehuoneiston verran rahaa. Katson, että ainakin oma sarka on tullut tehtyä, sanoo kiinteistönvälittäjänä siviilissä työskentelevä Havulehto.

Hänen mukaansa Hietalahden pesäpallostadionin mainoksista osa on vanhoja ja osa uusia.

– Joistakin vanhoistakin saamme edelleen tuloja. Monesta mainoksesta ei tullut rahaa enää Teponkaan aikana. Sen aikaisia asioita ei ole enää korrektia kertoa.

Kommentoi