Isä ja poika Lehtinen onnensa kukkuloilla

SEINÄJOKI

Lehtisen jalkapalloperheessä juhlitaan kahta mestaruutta. Hyökkääjä Toni Lehtinen ja isänsä, huoltaja Pekka Lehtinen saivat eilen nähdä ja kokea kuinka suuresta unelmasta tulee totta.

– Kaikki, jotka ovat seuranneet pidempään Seinäjoen futista tietävät, mistä me ollaan lähdetty. Lähdettiin eteenpäin rohkeasti sen sijaan, että oltaisiin tyydytty johonkin vähempään. Kiitos seuran pomoille ja kiitos hallitukselle. Ne on uskaltaneet ottaa voimakkaan linjan ja tavoite on ollut koko ajan selvä, Pekka Lehtinen sanoo.

Menestyksen salaisuus on hänen mukaansa kokonaisuus.

– Taustat ovat voimakkaat . Olen nähnyt Seinäjoella 17-18 vuotta edustustason futista. Murros tapahtui silloin, kun Simo tuli tänne. Hän lähti hakemaan menestystä uudenaikaisin keinoin.

Huoltaja näkee heti, jos jokin on joukkueessa pielessä. SJK:lla ei ollut.

– Huikea joukkue. Kaikki veti yhteen hiileen koko ajan. Joukkueen vahvuus kasvoi sisältäpäin. Toisia tuettiin koko ajan.

Eilen koko ottelun vaihtopenkiltä katsellut Toni Lehtinen myönsi, että mestaruus on uran kirkkain kruunu.

–Aivan älytöntä. Lähdettiin kauteen tavoitteena mestaruus ja aloitettiinkin hyvin. Pieni suvantovaihe tuli ja nyt lopussa aivan älytön nousu. Uskomaton fiilis.

Lähtökohta Jaro-otteluun oli vaikea.

– Kyllä meillä luottavaiset fiilikset oli, mutta ei se helppoa ikinä ole pelata tällaisia ratkaisupelejä. Viikko on ollut aika hypettää tätä peliä ja kaikki puhui meistä tulevana mestarina, varmana mestarina. Kyllähän sen näki, ettei peli oikein kulkenut.

Kullanhuuhdonnassa tyylillä ei ole ikinä väliä.

– Tehtiin se mitä piti. Ei se kaunista ollut, mutta näytettiin että kaikki antoivat taas sata prosenttia itsestänsä. Näsissä peleissä välillä pitää ottaa iskuja ja välillä pitää potkia palloa vaan katsomoon. Katsoin itse varmaan viimeisen kymmenen minuutin aikana puolen minuutin välein kelloa. Onhan se oikeesti ihan törkeän siistiä, että tuo mestaruuspysti on nyt täällä Seinäjoella.

Mestarien liigan hymniä Toni ei vielä viheltele.

– Mestarien liigat on sitten ensi vuoden juttuja. Nyt pitää osata nauttia tästä hetkestä.

Kommentoi