Jalonen selitti Yhdysvallat-ottelun loppuhetkien peluutusta

Suomen valmennus tiivisti peluutuksen kolmeen kentälliseen MM-jääkiekon Yhdysvallat-ottelun lopussa. Näin myös kisojen kohutuin teini Patrik Laine joutui istumaan viimeiset minuutit vaihdossa.

– Nyt kävi näin, oli paremmat äijät. En usko että olisi ollut käyttöä, kun en ollut hetkeen käynyt kentällä, Laine sanoi.

Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen kertoi, että Suomella on rakennettu valmiiksi viisikot tiukkojen ottelujen loppuihin.

– Me kiristettiin kolmeen kenttään, sieltä joutui jotkut jäämään pois. Minusta Komarovin, Pyörälän, Koskirannan ja Koivun pitää pelata näin viimeisiä minuutteja. Nyt saatiin hyvä kokemus siitä, Jalonen perusteli.

– Laine ja Aho pelasivat hyvin. Ehkä heille tuli nyt taas uusi taso, mutta he selvisivät hyvin, hän jatkoi.

Jalonen näki joukkueensa esityksessä sisukkuutta.

– Ei meillä heikkoja lenkkejä ollut. Pelinopeus nousi ja jouduimme korjaamaan joitakin asioita ensimmäisellä erätauolla. Paransimme toiseen erään, mutta annoimme vähän helpon maalin kolmannen erän alkuun, Jalonen summasi.

Leijonien 3-2-voittomaalin tehnyt Leo Komarov ohjasi kiitokset maalistaan sen syöttäjälle Aleksander Barkoville.

– Hieno syöttö, oli helppo laittaa sisään. Sovittu kuvio, Komarov sanoi.

Suomi kohtasi Yhdysvallat viime viikolla viimeisessä harjoituspelissään ennen MM-kisoja ja silloinkin Komarov teki ratkaisevan maalin.

– Yhdysvallat pelasi paremmin kuin viime viikolla. Mitä pitemmälle turnaus etenee, sitä paremmin nämä Pohjois-Amerikan jengit pääsevät mukaan rytmiin.

– Tämä oli hieno voitto. Ei tämä ollut parasta peliä, muutama vaihto ehkä oli. Tämä oli kuitenkin erilaista, selvästi kovempaa vastusta, Komarov arvioi.

Hän vaikutti jo odottavan tiistain välipäivää.

– Pitkiä päiviä on, ei voi muuta sanoa. Tiistaina saa huilata. Aamulla varmaan treenataan. Pietari on hieno kaupunki, kun mennään syömään johonkin.

Nelosketjun laitahyökkääjä Antti Pihlström teki MM-turnauksen toisen maalinsa Yhdysvaltoja vastaan ja jakoi kiitokset sivusuuntaan.

– Kaverit antavat hyviä syöttöjä, Pihlström selitti.

– Ihan hyvältä tuntuu. Tämä voitto antaa hyvää itseluottamusta meille, hän jatkoi.

Päävalmentaja Jalonen kiitteli Pihlströmin panosta kolmessa ensimmäisessä MM-ottelussa.

– Pihlström on ollut erittäin hyvä. Maalit kolmos- ja neloskentiltä on tosi iso apu. Hän on todellinen fysiikkakone, Jalonen kehui.

Ottelutilastot:

Pietari, B-alkulohko: Suomi-USA 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)

1. erä: 9.16 Mikko Koivu (Markus Granlund-Sebastian Aho), 12.04 Antti Pihlström (Teemu Pulkkinen-Tomi Sallinen) 2-0, 13.45 Frank Vatrano (Auston Matthews) 2-1.

Rangaistukset: Nick Foligno U 2 min huitominen.

2. erä: Maaliton.

Rangaistukset: 28.50 Mikko Koivu S 2 min kampitus, 30.06 Frank Vatrano U 2 min estäminen, 30.45 Anssi Salmela S 2 min väkivaltaisuus, 36.10 Patrik Laine 2 min koukkaaminen.

3. erä: 40.53 Connor Murphy (Patrick Maroon-Dylan Larkin) 2-2, 44.16 Leo Komarov (Aleksander Barkov-Jussi Jokinen) 3-2 yv.

Rangaistukset: 43.56 Maroon 2 min kampitus.

Rangaistukset yhteensä: Suomi 3 x 2 min, USA 3 x 2 min.

Maalivahtien torjunnat: Mikko Koskinen Suomi 6+5+5=16, Mike Condon USA 8+6+5=19.

Yleisöä: 4830.

Päätuomarit: Tobias Björk Ruotsi, Martin Frano Tshekki.

STT

Kommentoi