Koivisto ja Havinen voittoon Ahvenistolla

Historic Grand Race kaasuteltiin käyntiin lauantaina Hämeenlinnan Ahvenistolla. Päivä koostui pääasiassa eri luokkien aika-ajoista, mutta myös muutama luokka pääsi ajamaan ensimmäisen lähtönsä.

Locost-luokan ensimmäisen lähdön voiton otti EPUA:n Kari Koivisto ja saman tempun teki Mini Tonneissa Vaasan Janne Havinen.

Locost ajoi yhteislähdön Subaru Sporttien ja SS1300-luokan kanssa. Paalulta lähtenyt Koivisto sai huonon lähdön ja kärkipaikan otti Jämsän Tomi Jutila. Koivisto oli toisena ja haki ohituspaikkaa vimmatusti ja lopulta se löytyi toiseksi viimeisellä kierroksella. Kärjessä Koivisto sai jätettyä Jutilan lopulta 2,318 sekunnin päähän. AL-Härmän Jari Perälä oli sijalla 15.

Mini Tonneissa lähdön otti nimiinsä kakkosruudusta lähtenyt Vetelin Ari-Pekka Sillanpää kannassaan paalupaikkamies Janne Havinen ja Jouni Eskola. Toisella kierroksella Havinen otti kärkipaikan itselleen ja piti sen maaliin saakka. Sillanpää jäi 3,208 ja kolmantena ollut Eskola jäi 3,782 sekuntia Havisesta. Sunnuntaina ajetaan kaikkien luokkien kahdet lähdöt. (pek)

Kommentoi