Pöytätennispelaaja Pentti Olah miettii Unkarissa uusia kuvioita

SEINÄJOKI

Suomalaisen pöytätenniksen ykkösnimi Benedek Olah joutui uuteen tilanteeseen, kun tuli tieto Tokion olympialaisten siirtymisestä vuodelle 2021.

– Vähä silleen njääh, oli fiilikset. Jos katsoo tulevia maailmanlistoja, niin olisin nippanappa ollut omien laskujeni mukaan kisoissa mukana, jos karsinnat olisi peruttu ja valinta tehty rankingin perusteella, Olah kertoo sähköpostin välityksellä.

Toisaalta pelin viheltäminen poikki oli epidemian vallitessa paikallaan.

– Nyt uusi plääni vaan ja eteenpäin. Olo on helpottunut. Odotetaan, että korona alkaa mennä ohi. Samalla saan lisäaikaa valmistautua karsintoihin.

Pingistähti on tällä hetkellä Unkarissa.

– Treenihallista katkaistiin sähköt ja ovet ovat lukossa. Nyt ohjelmassa on vaan kotipunttia ja lenkkiä sekä pientä harkitsemista, että tulisin takasin Suomeen ja kaverin mökille treenaamaan, Olah miettii.

Toisaalta hän haluaa ottaa tilanteen varman päälle.

– Olen pysytellyt kotona viimeiset 9–10 päivää. Oli jo kyseenalaista, että pääsenkö edes Unkariin takasin, kun lähdin Omanin ja Qatarin kisoista.

Kansainvälinen pöytätennisliitto ITTF on ilmoittanut, että sen alaiset turnaukset pyörähtävät käyntiin aikaisintaan heinäkuussa.

Päätös tietää STT:n sunnuntaisen uutisen mukaan sitä, että muun muassa MM-joukkuekilpailut siirtyvät jälleen. Joukkueiden MM-kisat oli alun perin määrä pelata Etelä-Korean Busanissa maaliskuussa, josta ne jo aiemmin siirrettiin kesäkuulle.

ITTF kertoi sunnuntaina kotisivuillaan, että ehdotuksen uudeksi MM-ajankohdaksi on määrä tulla ensi viikolla.

STT:n sähkeen mukaan Tokion olympialaisten lykkäys ja eri puolilla jylläävä koronaviruspandemia siirtävät myös kevään olympiakarsintaturnausta. Olympialaisten kaksinpelin maailmankarsinnan oli määrä olla toukokuussa Dohassa.

ITTF oli aiemmin pysäyttänyt kilpailutoimintansa huhtikuun loppuun, mutta sunnuntain päätöksellä keskeytys jatkuu kaksi lisäkuukautta, kertoi STT.

Kommentoi