Pistelinko Kane jätti vaikeudet taakseen

CHICAGO

Chicagon laitahyökkääjän Patrick Kanen lento jääkiekon NHL:ssä jatkuu. Hän venytti peräkkäisten ottelujen pisteputkensa 26 peliin, kun Chicago kaatoi Vancouverin kotonaan 4-0.

Kanen rynnistys NHL-pistepörssin kärjessä lukemin 19+27=46 on pieni ihme, sillä 27-vuotiaan amerikkalaistähden lähtökohta kauteen ei ollut kadehdittava.

Vielä runkosarjakauden alkaessa Kane oli rikostutkinnan kohteena. 21-vuotias nainen syytti Kanea Buffalossa elokuun alussa tehdystä raiskauksesta.

Marraskuussa ratkesi, ettei syytettä nosteta. Kane oli jo siihen mennessä päässyt pistetehtailun makuun, sillä hänen putkensa alkoi 17. lokakuuta Columbusta vastaan. Siitä lähtien Kane on tehnyt maalin tai antanut maalisyötön jokaisessa ottelussa.

Kanen pisteputki on NHL:n mittavin sitten vuoden 1993. Tuolloin Torontoa edustanut ruotsalaishyökkääjä Mats Sundin keräsi tehopisteen 30 ottelussa peräjälkeen.

Vancouveria vastaan Kane sai nimensä pistesarakkeeseen kuin varkain. Kane oli toinen syöttäjä Duncan Keithin avauserän 1-0-osumassa ja huomasi tapahtuneen vasta jälkeenpäin vaihtopenkillä.

– Annoin syötön, ja kiekko meni maaliin 10-15 sekuntia jälkeenpäin, yllättynyt Kane kuvaili nhl.com-verkkosivustolla.

Hallitsevan Stanley Cup -mestarin Chicagon toinen sankari oli maalivahti Corey Crawford. Hän torjui 30 kertaa ja piti nollan viikonlopun toisessa ottelussaan peräkkäin.

Chicagon Teuvo Teräväinen ei päässyt tehopisteille. Hän hankki kuitenkin ensimmäisessä erässä Vancouverin Chris Higginsille kampitusjäähyn, jonka aikana Chicagon Keith vei kotijoukkueen johtoon.

New York Islanders pelaa parasta rupeamaansa pitkään aikaan. Se kukisti kotijäällään New Jerseyn puhtaasti 4-0.

Takavuosien SM-liigasta tuttu tshekkipuolustaja Marek Zidlicky teki kaksi maalia Islandersille, jolle voitto oli kymmenessä viime pelissä kahdeksas.

St. Louis hävisi kotikaukalossaan Coloradolle 1-3. Kotijoukkue törmäsi Coloradon venäläisvahtiin Semjon Varlamoviin.

Kommentoi