Tilaajalle

Podcast: "Joukkue on näyttänyt, että se voi olla realistista" – entinen maajoukkuepuolustaja Veli Lampi uskoo, että Suomi taistelee EM-kisoissa jatkopaikasta

VAASA

Suomen jalkapallomaajoukkue pelaa historiansa ensimmäisen EM-lopputurnausottelun, kun lauantaina vastaan asettuu Tanska. Miksi Markku Kanervan päävalmentajakaudella onnistuttiin siinä, mikä hänen edeltäjilleen jäi haaveeksi?

Tulokset ovat olleet huikeita etenkin, jos niitä verrataan ruotsalaisvalmentaja Hans Backen murheelliseen vuoteen 2016, minkä jälkeen Kanerva astui vastuuseen.

– Se tosi jännä juttu, jos miettii joukkueen rakennetta ja pelaajia, niin eihän siinä suurta muutosta ole tullut, mutta miten eri tavalla se on kuitenkin mennyt. Tullaan taas juuri siihen, että joukkue itse uskoo siihen, tietää roolit ja on sitoutunut ja yhteisöllinen, vuosina 2005–14 yhteensä 33 maaottelua pelannut Veli Lampi pohtii podcast-haastattelussamme.

– Tuo on varmasti malliesimerkki siitä, miten hienoa työtä Kanerva tiimeineen on tehnyt.

Sepsi-78:n kasvatin, kotimaan liigaa Vaasan Palloseurassa ja HJK:ssa pelanneen sekä Sveitsin, Hollannin ja Ukrainan kentät kokeneen Lammen toiveet tulevia EM-taistoja kohtaan ovat korkealla.

– Lohkohan on erittäin kova, mutta yksittäiset pelit ovat näyttäneet, että Suomella on yllättäjän rooli. Minun mielestäni Suomella on ehdottomasti mahdollisuuksia ottaa pisteitä, hän arvioi.

– Kyllä minä odotan, että Suomi taistelee jatkopaikasta. Pakkohan se on uskoa siihen ja mielestäni joukkue on näyttänyt, että se voi olla realistista.

Lampi käy haastattelussa läpi myös omia kokemuksiaan Euroopan kentillä sekä maajoukkueessa. Nykyinen VPS:n juniorivalmentaja pohtii myös eroja suomalaisten ja eurooppalaisten nuorten jalkapalloilijoiden valmiuksissa ennen ja nyt.

Kuuntele myös muita podcasteja urheilusta:

Jussittarien pääkotiuttaja Aino-Kaisa Mantere on yhä valmis myös ulkokentälle: "Jos olen hyvä ja ansaitsen pelipaikan"

"Se burnout saattaa tuntua vähän tältä" – Jaksamisen rajoilla käynyt SPV-luotsi Tommy Koponen katuu puutteitaan perheenisänä ja puhuu suoraan uskostaan

Sportin pelimääräkuningas Erik Riska on lukenut jääkiekkouran rinnalla opettajaksi ja pian myös ekonomiksi

Suosikkiselostajaa uhattiin julmalla teolla, järkyttäviä hetkiä myös suorassa lähetyksessä – "Ne haluaisin pyyhkiä menneisyydestäni kokonaan pois"

Näin rajua voi uhkapeliriippuvuus olla – Tunnettu vaasalaisvalmentaja pelasi kaiken, minkä irti sai, salaili, valehteli ja menetti lopulta työnsäkin

"Hyviltäkin ystäviltä tuli murhaavia katseita" – Vimpelin mestaruusvalmentaja ja nykyinen SJK-pomo Sami-Petteri Kivimäki kertoo podcast-haastattelussa valmentajauransa erikoisimmasta hetkestä

Huimat 750 liigaottelua päävalmentajana, kolmet potkut ja Suomen mestaruus – Legendaarinen jääkiekkovalmentaja Risto Dufva avautuu urastaan erikoispodcastissamme: "Olen joskus ollut väärä jätkä omastakin mielestäni"

Kommentoi