Sport-puolustaja rökäletappion jälkeen: ”Ei voisi oma maalimäärä vähempää kiinnostaa”

– Eipä ole juuri mikään vetänyt näin hiljaiseksi, Vaasan Sportin puolustaja Ari Gröndahl huokaili rökäletappion jälkeen lauantaina Oulussa.

Vaasan Sport ei yksinkertaisesti pystynyt pelaamaan voitosta Oulun Kärppien vieraana lauantaina jääkiekon Liigan ottelussa.

Perjantain jatkoaikapeli Ilvestä vastaan painoi varmasti jaloissa ja oululaisten vauhdinpito näytti olevan aivan liikaa kotkapaidoille. Kärpät voitti ottelun peräti maalein 8-1 (0-0, 3-0, 5-1).

Gröndahl ei vedonnut väsymykseen eikä moittinut joukkuepeliä.

– Siinä alussa maalivahti piti meitä pystyssä, mutta sitten teimme toinen toisemme jälkeen henkilökohtaisia virheitä.

Kauden ensimmäisen ottelunsa Sportin maalilla pelannut Rasmus Rinne torjui avauserässä ison tukun laukauksia. Kaksi ensimmäistä maalia tulivat poikittaissyötöistä, jotka olisi pitänyt pystyä ottamaan pois.

– Oli vaikea pelata, kun Kärpät piti vauhtia ja jätti miehiä selustaan. Reagoimme siihen, mutta ei sekään toiminut, Gröndahl sanoi.

Puolustaja ei koe, että Sport seilaisi silti kentällä neuvottomana. Pelisuunnitelma on selkeä, mutta toteutus sakkaa.

– Meillä on täysin selkeä sapluuna, jonka jokainen osaa, vaikka herätettäisiin keskellä yötä.

Gröndahl iski Sportin 8–1-lohdutusosuman, joka oli hänelle jo kauden kolmas maali.

– Eipä voisi oma maalimäärä vähempää tällä hetkellä kiinnostaa. Kysy jotain muuta.

Lopullisesti Sportin lyttäsi Markus Kankaanperän saama 5+20 minuutin jäähy. Hän taklasi Kärppien Ville Leskistä päähän. Alkukaudella jaettujen pelikieltojen perusteella Kankaanperälle saattaa olla tulossa muutaman ottelun panna.

Myös Sportissa aiemmin pelannut Leskinen nappasi vielä syöttöpisteen tapahtuman jälkeen, mutta käveli myöhemmin pukukopin puolelle.

Kaikkiaan Kankaanperän viitosen aikana verkko pöllysi neljä kertaa ja 8–0 tuli juuri jäähyn täytyttyä.

Sportin kausi ei ole alkanut kovin ruusuisesti. Joukkue on päästänyt sarjassa eniten maaleja ja notkahtanut pariin otteeseen pahasti päätöserässä.

– En minä ole vielä huolissani, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen sanoi.

Kärppiä edustava ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand näyttää olevan samassa vireessä kuin Sportissa kausina 2014–16. Hän iski kaksi maalia Rinteen selustaan. Myös Mikael Ruohomaa rokotti Sportia kahdesti.

Vaasalaisittain hyvät asiat löytyivät Kärppien pukukopista. Ensimmäistä kauttaan Liigassa päävalmentajana toimiva Sport-taustainen Mikko Manner sai voitosta komean sulan hattuunsa. Hän muistutti, että kyseessä oli yksittäinen ottelu, jonka perusteella ei kummankaan joukkueen kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

– Eiköhän Sport ole taas kynnet terävänä, kun menemme seuraavan kerran Vaasaan. Tämän jälkeenkin olen sitä mieltä, että Sport pystyy pelaamaan tasaisesti kaikkia sarjan joukkueita vastaan, Manner sanoi.

Sport-kasvatti Miika Koivisto loisti Kärppien takalinjoilla ja taituroi pisteet 1+2. Upean alkukauden pelannut puolustaja saattaa olla lähellä valintaa olympiajoukkueeseen. Viimeksi hän pelasi Sportissa mestiskaudella 2011–12.

SAMI KORKALA

Lisää aiheesta

Kommentoi