SPV:n otteissa hyvää ja huonoa

Seinäjoen Peliveljet palasi kahden viikon mittaiselta tauolta salibandyliigan toimiin ja teki sen kotiottelussaan voitokkaasti kukistamalla NST:n maalein 10-6.

SPV oli harjoitellut tauon aikana ahkerasti ja sai siitä palkinnon. Varsinkin hyökkäyspeli oli jo lähellä sitä totutun tehokasta, jota joukkueelta on saatu nähdä edellisinä kausina. Mutta puolustuspelaamisessa joukkueella on vielä hiomista. Siinä tapahtuneet virheet osasi hyödyntää vierasjoukkue, joka onnistui iskemään pallon kuusi kertaa SPV:n maalia vartioineen Julius Kivimäen selän taakse.

– On aivan totta, että kuutta maalia omiin ei saisi tulla. Meillä oli tähän otteluun teemana, että paikkaamme toistemme virheet. Siinä ainakin onnistuimme ajoittain, kertoi SPV:n valmentaja Tommy Koponen.

NST sai otteluun hyvän alun, kun runsas minuutti oli pelattu ja vierasjoukkueen tehomiehiin kuulunut Arto Vainikainen iski ottelun avausmaalin.

SPV heräsi kuitenkin tuosta maalista ja iski nopeasti kaksi maalia Mikko Kohosen ja Sami Kosken viimeistelemänä. Vainikainen toi kuitenkin NST:n vielä tasoihin hienon kuvion päätteeksi. Sen jälkeen SPV:n peli kulki ja erä tauolle lähdettiin tilanteessa 4-2. Henri Myllymäki ja Petri Hakonen vastasivat SPV:n seuraavista maaleista.

Toinen erä kulki SPV:n hallinnassa ja se pääsi kolmanteen erään 6-3 johtoasemassa.

Päätöserässä Mikko Kohonen ja Petri Hakonen näyttivät maaleillaan vievän kotijoukkueen turvalliseen johtoon. NST kuitenkin hyödynsi SPV:n puolustuksen avittamana nousun 8-6 lukemiin. Sami Koski ja viimeisellä minuutilla rankkarista ottelun päätöslukemat viimeistellyt Mika Kohonen eivät antaneet osumillaan enää NST:lle mahdollisuuksia.

Sami Koski oli puolustuksessa loisto-ottelun pelanneen Harri Karjalan kanssa yksi SPV:n tehomiehistä.

– Kiva se oli onnistua myös viimeistelyssä, vaikka olen tottunut viime aikoina tarjoilemaan syöttöjä pelikavereille, jotka osaavat myös hommansa, naureskeli Koski.

– Kaksi pistettä oli tästä ottelusta tavoite ja se täyttyi. Ensimmäinen erä oli meiltä parasta esitystä tässä ottelussa, kiteytti Koponen.

– Tuomarit kyllä avittivat kotijoukkuetta, sillä heillä olivat löysät pöksyissä jo heti ottelun alusta lähtien. On halventavaa pelaajia kohtaan, että ottelussa oli näin huono tuomarikaksikko. He veivät meiltä pari selvää maalia ja rangaistukset olivat mitä olivat. Toivottavasti he ymmärtävät antaa palkkionsa liitolle tuomarikoulutukseen käytettäväksi, puhisi NST:n joukkueenjohtaja Kalle Soiniola.

JARI LEHTO

Kommentoi