BBC: Suurin osa Britannian sairaanhoitajista lakon kannalla – ammattiliiton mukaan palkat eivät ole pysyneet inflaation perässä

Britanniassa suurin osa sairaanhoitajista on äänestänyt lakon aloittamisen puolesta, kertoo maan yleisradioyhtiö BBC.

Sairaanhoitajien suurimman ammattiliiton RCN:n on määrä julkistaa äänestyksen viralliset tulokset ensi viikolla, mutta BBC:n lähteiden mukaan hoitajat ovat lakon kannalla. RCN suosittelee hoitajien lakkoa, sillä palkat eivät ole pysyneet inflaation perässä.

Ammattiliitto on suositellut ulosmarssia sen 300  000 jäsenelle. Mahdollinen lakko olisi kaikkien aikojen suurin. Yli satavuotisen historiansa aikana RCN ei ole kertaakaan aiemmin järjestänyt äänestystä lakkoon ryhtymisestä kaikille jäsenilleen.

Lakko vaikuttaisi vain kiireettömään hoitoon, ei ensihoitoon.

–  Valtava määrä henkilöstöä, sekä kokeneita että uusia työntekijöitä, on päättänyt, ettei heillä ole tulevaisuutta sairaanhoitajan ammatissa, jos heitä ei arvosteta eikä kohdella oikeudenmukaisesti, RNC:n pääsihteeri Pat Cullen sanoi BBC:lle.

–  Lakkomme on yhtä paljon potilaita kuin hoitajiakin varten. Meillä on heidän tukensa tälle, Cullen jatkoi.

BBC:n mukaan sairaanhoitajan vuosipalkka Englannissa vaihtelee 27  000 punnasta 55  000 puntaan työvuosista riippuen. Summa vastaa noin 31  000 – 63  000 euroa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje