Burkina Fasossa ainakin 34 ihmistä kuollut viikonlopun iskuissa

Iskujen epäillään olevan islamistitaistelijoiden tekemiä. LEHTIKUVA / AFP
Iskujen epäillään olevan islamistitaistelijoiden tekemiä. LEHTIKUVA / AFP
Jaa artikkeli

Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Burkina Fasossa ainakin 34 ihmistä kuoli viikonlopun aikana kahdessa iskussa, kertoivat maan viranomaiset. Iskujen epäillään olevan islamistitaistelijoiden tekemiä.

Maan luoteisosassa Kossin provinssissa 22 ihmisen kerrotaan kuolleen myöhään sunnuntaina tapahtuneessa iskussa. Kuolleiden joukossa kerrotaan olevan myös lapsia.

Pohjoisessa Yatengan provinssissa 12 ihmisen kerrotaan kuolleen lauantaisessa iskussa. Kolmen kuolleista kerrotaan kuuluneen maan armeijaa tukevaan puolisotilaalliseen joukkoon.

Saharan eteläpuolisen Länsi-Afrikan Sahelin alueen jihadistikapina on jatkunut jo yli vuosikymmenen. Väkivaltaisuudet alkoivat alun perin Malissa, mutta levisivät sittemmin myös naapurimaiden Nigerin ja Burkina Fason alueille.

Tuhannet ihmiset ovat saaneet surmansa, ja lähes kaksi miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan alueen väkivaltaisuuksien takia.

Tammikuussa sotilasjuntta syrjäytti Burkina Fason presidentti Roch Marc Christian Kaboren maan johdosta. Sotilasjunttaa johtava everstiluutnantti Paul-Henri Sandaogo Damiba lupasi maan turvallisuuden olevan etusijalla, mutta vallankaappauksen jälkeen iskut ovat jatkuneet ja vaatineet satoja kuolonuhreja.

Kesäkuun alussa Burkina Fasossa tapahtui tappavin isku sitten tammikuun sotilasvallankaappauksen, kun maan koillisosassa tapahtuneessa joukkomurhassa kuoli yli 80 ihmistä.

Burkina Faso on yksi maailman köyhimmistä maista.

---

Juttua korjattu klo 8.10: Jihadistikapina Sahelin alueella on jatkunut jo yli vuosikymmenen, ei yhdeksän vuotta kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje