Elon Musk perustelee Twitter-kaupan perumista nyt myös ex-turvallisuusjohtajan irtisanomisrahalla

Elon Musk on lisännyt uuden syyn listaansa, jonka perusteella hän haluaa irtaantua jo sovitusta Twitter-kaupasta. LEHTIKUVA/AFP
Elon Musk on lisännyt uuden syyn listaansa, jonka perusteella hän haluaa irtaantua jo sovitusta Twitter-kaupasta. LEHTIKUVA/AFP

Maailman rikkain ihminen Elon Musk on lisännyt uuden syyn listaansa, jonka perusteella hän haluaa irtaantua jo sovitusta Twitter-kaupasta.

Musk perustelee perumishalujaan nyt myös sillä, että Twitter on maksanut entiselle turvallisuusjohtajalleen Peiter Zatkolle miljoonien dollarien irtisanomiskorvauksen kesäkuussa kertomatta asiasta Muskille. Asianajajien mukaan asiaan olisi pitänyt saada Muskin suostumus.

Twitter on asiasta eri mieltä. Yhtiön asianajaja sanoi aiemmin tällä viikolla, ettei Muskin näkemyksessä ole "mitään järkeä".

Muskin on ollut määrä ostaa yhtiön koko osakekanta 44 miljardilla eurolla, mutta hän on sittemmin halunnut perua sopimuksen. Alun perin hän perusteli päätöstä sillä, että Twitter on vääristellyt botti- ja roskapostitilien määrää, minkä yhtiö kiistää.

Elokuussa yhdysvaltalaismediassa julkaistiin lausunto, jonka Zatko oli Twitterin jätettyään antanut muun muassa Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle (SEC). Zatkon mukaan Twitter on muun muassa salannut räikeitä puutteita turvallisuudessaan sekä aliarvioinut roskapostitilien määrää. Twitter on kiistänyt syytökset.

Musk ja Twitter sopivat kaupanteosta huhtikuussa, ja heinäkuussa Musk ilmoitti aikovansa perääntyä ostoksesta. Oikeutta asiasta on määrä käydä lokakuussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje