EU:n von der Leyen kiitteli onnistunutta keskustelua Unkarin Orbanin kanssa venäläisestä öljystä

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Unkarin pääministeri Viktor Orban tapasivat Budapestissä. LEHTIKUVA / AFP
EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Unkarin pääministeri Viktor Orban tapasivat Budapestissä. LEHTIKUVA / AFP
  • STT
Jaa artikkeli

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tapasi maanantaina Unkarissa maan pääministerin Viktor Orbanin ja keskusteli tämän kanssa venäläisestä öljystä.

–  Keskustelu selvensi sanktioihin ja energiaturvallisuuteen liittyviä asioita, von der Leyen tviittasi tapaamisen jälkeen.

Von den Leyen kuitenkin lisäsi, että lisää työtä tarvitaan vielä. Hän kertoi järjestävänsä pian videokonferenssin alueellisten toimijoiden kanssa vahvistaakseen yhteistyötä öljyinfrastruktuurin saralla.

Unkarin Orban on viivyttänyt EU:n suunnitelmia venäläisen öljyn tuontikiellosta. Meriyhteyttä vailla oleva Unkari on riippuvainen putkea pitkin tulevasta venäläisestä öljystä, ja Orban on varoittanut, ettei hän voi hyväksyä Euroopan komission ehdottamaa kuudetta Venäjän vastaista pakotepakettia.

Muutama päivä sitten Orban syytti von der Leyeniä siitä, että tämä joko tahallaan tai tahattomasti "hyökkäsi EU:n yhtenäisyyttä vastaan", kun komissio esitti venäläisen öljyn täyskieltoa.

EU-komission laatima suunnitelma pysäyttäisi Venäjän raakaöljyn tuonnin EU:hun kuuden kuukauden kuluessa ja öljyjalosteiden tuonnin tämän vuoden loppuun mennessä. Unkarille, Slovakialle ja Tshekille on ehdotettu pidempää siirtymäaikaa venäläisöljyn tuonnille.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje