Filippiineillä kymmenettuhannet pakenivat kodeistaan tulvien vuoksi, kahdeksan ihmistä on kuollut

Taaperoita on pelastettu veden valtaamista kodeista. LEHTIKUVA/AFP/HANDOUT / FILIPPIINIEN RANNIKKOVARTIOSTO
Taaperoita on pelastettu veden valtaamista kodeista. LEHTIKUVA/AFP/HANDOUT / FILIPPIINIEN RANNIKKOVARTIOSTO

Filippiineillä joulupäivän tulvat ovat pakottaneet lähes 46  000 ihmistä evakuoitumaan kodeistaan, viranomaiset kertovat. Kahdeksan ihmistä on kuollut ja 19 kadonnut sen jälkeen, kun rankkasateet johtivat tulviin maan eteläosissa.

Neljä kuolemantapausta raportoitiin maan eteläosissa sijaitsevan Mindanaon saaren Jimenezin kaupungissa. Kaksi ihmistä kuoli kalastusaluksen upottua maan keskiosassa sijaitsevan Leyten saaren rannikolla. Kahden ihmisen kerrotaan kuolleen myös pohjoisen Luzonin saaren kaakkoisosassa.

Huono sää iski 110 miljoonan ihmisen katastrofialttiiseen maahan juuri kun ihmiset aloittivat joululomansa. Luonnonkatastrofi hiljensi pääasiassa katolisen maan vuoden tärkeimmän juhlapyhän viettoa.

Pelastustyöntekijä kertoi veden nousseen rintakehää korkeammalle joillakin alueilla mutta sateiden keventyneen tänään. Hän kommentoi asiaa puhelimitse uutistoimisto AFP:lle Gingoogin kaupungista, josta evakuoitiin 33  000 ihmistä.

Rannikkovartiosto kertoi pelastaneensa yli parikymmentä perhettä tulvan ollessa pahimmillaan. Rannikkovartioston julkaisemissa kuvissa näkyy oranssiin pukeutuneita pelastajia kantamassa kodeistaan pelastettuja taaperoita vyötäröön asti ulottuvassa vedessä.

Rannikkovartiosto kertoi lisäksi voimakkaiden tuulten ja suurten aaltojen upottaneen kalastusaluksen joulupäivänä. Kaksi miehistön jäsentä kuoli ja kuusi saatiin pelastettua.

Filippiinit on luokiteltu yhdeksi ilmastonmuutoksen vaikutuksille haavoittuvimmista maista. Tutkijat ovat varoittaneet, että myrskyt muuttuvat voimakkaammiksi maapallon lämmetessä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje