Hurrikaani Fionan keskus poistumassa Puerto Ricon alueelta

Puerto Ricon sähköverkko ei ole toiminnassa hurrikaani Fionan vuoksi. Kuvassa Fionan tekemiä tuhoja niin ikään Karibialla sijaitsevalta Guadeloupelta. LEHTIKUVA/AFP
Puerto Ricon sähköverkko ei ole toiminnassa hurrikaani Fionan vuoksi. Kuvassa Fionan tekemiä tuhoja niin ikään Karibialla sijaitsevalta Guadeloupelta. LEHTIKUVA/AFP

Karibialla hurrikaani Fionan keskus on poistumassa Puerto Ricon alueelta, kertoi territorion kuvernööri Pedro Pierluisi Twitterissä Suomen aikaa maanantaina alkuyöstä.

Kuvernöörin mukaan tuulien vaikutus saattaa heikentyä, mutta kovat sateet jatkuvat. Kuvernööri kertoi aikaisemmin Twitterissä, että saaren sähköverkko ei ole toiminnassa hurrikaanin vuoksi.

Fionan odotetaan saapuvan pian osaan Dominikaanista tasavaltaa, sitten Turks- ja Caicossaarille sekä osiin Kaakkois-Bahamaa tiistaihin mennessä, kertoo uutiskanava CNN.

Sateen määrä aiheuttaa hengenvaarallisia hyökytulvia ja kaupunkien tulvimista ympäri Puerto Ricoa sekä osassa itäistä Dominikaanista tasavaltaa, Yhdysvaltojen kansallinen hurrikaanikeskus (NHC) varoittaa. Myös maanvyörymät ovat mahdollisia korkeammilla alueilla.

Hurrikaani on viranomaisten mukaan myös jättänyt noin 196  000 ihmistä ilman juomavettä sähkökatkosten ja tulvivien jokien seurauksena.

Presidentti Biden julisti hätätilan Puerto Ricoon

Fionan odotetaan voimistuvan entisestään "suureksi hurrikaaniksi" ennen kuin se suuntaa pohjoiseen, Atlantin valtameren avoimille vesille, arvioi NHC.

Puerto Rico on Yhdysvaltain territorio ja maan presidentti Joe Biden julisti saarelle hätätilan sunnuntaina, mikä valtuutti liittovaltion hätätilanteiden hallintaviraston antamaan apua.

Fiona vaati jo ensimmäisen kuolonuhrinsa, kun se oli vielä määritelty trooppiseksi myrskyksi. Mies kuoli Ranskalle kuuluvalla Guadeloupella, kun tulvavesi vei hänen talonsa mukanaan.

Puerto Rico kärsi suurista tuhoista vuoden 2017 hurrikaanien – Irman ja Marian – aikana.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje