Isänmaa-puolue: lopullinen päätös Viron hallituskriisin ratkaisemisesta lauantaina

Pääministeri Kallas haluaisi Isänmaa-puolueen uuteen hallitukseen. Lehtikuva/AFP
Pääministeri Kallas haluaisi Isänmaa-puolueen uuteen hallitukseen. Lehtikuva/AFP
Jaa artikkeli

Viron Isänmaa-puolue päätti tänään, ettei se tee päätöksiä koalitioneuvotteluista hallituskriisin ratkaisemiseksi ennen kuin keskusteluja on käyty molempien puolien kanssa. Isänmaa-puolue aikoo siis kuulla reformipuoluetta ja sosiaalidemokraatteja sekä keskustapuoluetta ja kansalliskonservatiivista Ekre-puoluetta.

Isänmaa-puolueen puheenjohtaja Helir-Valdor Seeder sanoi lehdistötilaisuudessa, että puolue haluaisi tehdä lopullisen päätöksen lauantaina.

Isänmaa-puolueen edustajan mukaan Seeder on sanonut, että tämä on kaikkien parlamenttipuolueiden velvollisuus keskustan ja reformipuolueen aiheuttamassa hallituskriisissä.

–  Isänmaa-puolue aikoo tavata kaikki parlamentin puolueet löytääkseen ratkaisun edellisen koalition aiheuttamaan valtionhallinnon kriisiin. Nykyisessä monimutkaisessa turvallisuus- ja taloustilanteessa Viro tarvitsee toimivan hallituksen, joka pystyy tarjoamaan ratkaisuja yhteiskunnan kiireellisiin ongelmiin, hän sanoi.

Reformipuoluetta edustava pääministeri Kaja Kallas potkaisi perjantaina hallituskumppani keskustapuolueen ulos hallituksesta. Samalla hän kutsui sosiaalidemokraatit ja Isänmaa-puolueen neuvotteluihin uudesta hallituksesta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje