Italian pääministeri Mario Draghi on uusinut eronpyyntönsä

Pääministeri Mario Draghi jätti jo viime viikolla eronpyynnön, mutta presidentti ei tuolloin hyväksynyt sitä. LEHTIKUVA/AFP
Pääministeri Mario Draghi jätti jo viime viikolla eronpyynnön, mutta presidentti ei tuolloin hyväksynyt sitä. LEHTIKUVA/AFP
Jaa artikkeli

Italian pääministeri Mario Draghi on jättänyt eronpyyntönsä sen jälkeen, kun hän ei onnistunut saamaan riittävää tukea hallituspuolueilta parlamentissa.a

Asian vahvisti maan presidentinkanslia torstaina. Presidentti Sergio Mattarella on pyytänyt Draghia jatkamaan pääministerinä seuraaviin parlamenttivaaleihin asti. Edessä saattaa olla aikaistetut vaalit syksyllä.

Draghi yritti jo viime viikon torstaina jättää eroanomuksen Mattarellalle. Presidentti ei kuitenkaan tuolloin hyväksynyt eroanomusta, vaan ohjeisti Draghin puhumaan parlamentille.

Draghi on hallinnut maata viime vuoden alusta alkaen laajan koalition turvin.

Kolme suurta puoluetta veti tukensa Draghin hallitukselta ylähuoneen äänestäessä Draghin luottamuksesta poliittisen kriisin keskellä.

Draghi oli sanonut, että maa voi selvitä nykyisestä poliittisesta kriisistään vain, jos nykyistä hallitusohjelmaa uudistetaan ja kiistelevät osapuolet pääsevät sopuun.

Mielipidemittausten mukaan suurin osa italialaisista olisi halunnut Draghin jatkavan pääministerinä parlamenttivaaleihin asti, jotka oli määrä järjestää ensi toukokuussa.

Jotkut asiantuntijat ovat arvioineet, että ensi vuoden budjetin ja EU:n elpymisrahaston käytön vuoksi Italiassa pyritään saamaan jokin hallitus kokoon ainakin syksyyn asti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje