Itävallan liittokanslerin mukaan tapaaminen Putinin kanssa Moskovassa oli "suora, avoin ja vaikea"

Itävallan liittokansleri Karl Nehammer on ensimmäinen EU-maan johtaja, joka on vieraillut presidentti Vladimir Putinin luona Venäjän hyökättyä Ukrainaan. LEHTIKUVA/AFP
Itävallan liittokansleri Karl Nehammer on ensimmäinen EU-maan johtaja, joka on vieraillut presidentti Vladimir Putinin luona Venäjän hyökättyä Ukrainaan. LEHTIKUVA/AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Itävallan liittokansleri Karl Nehammerin mukaan tapaaminen Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa oli "suora, avoin ja vaikea". Nehammer kommentoi asiaa maanantai-iltana tapaamisen jälkeen.

CNN:n mukaan johtajien tapaaminen Putinin virka-asunnolla Moskovassa kesti yli tunnin.

Nehammer on ensimmäinen EU-maan johtaja, joka on vieraillut Putinin luona Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Itävalta ei ole sotilasliitto Naton jäsen, ja se on vaalinut hyviä suhteita Venäjään vuosikymmenien ajan. Puolueettomana maana Itävalta on usein esiintynyt neuvottelijana Venäjän ja Euroopan välisissä suhteissa.

Nehammer: Putin luottaa yhä neuvotteluihin Turkissa

Nehammerin mukaan vierailu ei ollut tarkoitettu "ystävyyden osoitukseksi", vaan sen viesti oli, että sodan Ukrainassa on loputtava kaikkien osapuolten parhaaksi.

–  Mainitsin vakavat sotarikokset Butshassa ja muualla ja painotin, että niistä vastuussa olevat on saatettava oikeuteen, Nehammer sanoi.

Nehammer sanoi myös pakotteiden jatkuvan ja voimistuvan niin kauan kuin ihmisiä kuolee Ukrainassa. Hän vaati myös humanitaaristen käytävien avaamista veden ja ruoan saamiseksi saarrettuihin kaupunkeihin sekä siviilien evakuoimiseksi.

Nehammer piti tapaamisen jälkeen myös tiedotustilaisuuden, jossa hän sanoi, ettei ole "erityisen toiveikas" tapaamisen vaikutuksesta.

–  Tein selväksi herra Putinille, ettei kukaan ole samaa mieltä hänen kanssaan (Ukrainan suhteen), Nehammer sanoi.

Hänestä on kuitenkin merkille pantavaa, että Putinilla "on selvästi yhä luottamusta" Turkissa järjestettäviin neuvotteluihin Venäjän ja Ukrainan välillä.

Nehammer vieraili viikonloppuna myös Kiovassa ja sanoi haluavansa edistää Ukrainan ja Venäjän välistä vuoropuhelua.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje