Kahdentuhannen siirtolaisen joukko yritti Marokosta Espanjan Melillaan – 18 kuollut yhteenotoissa

Pohjois-Afrikassa sijaitsevat, Espanjalle kuuluvat Melilla sekä Ceuta ovat Euroopan unionin ainoat maarajat Afrikan kanssa. LEHTIKUVA / AFP
Pohjois-Afrikassa sijaitsevat, Espanjalle kuuluvat Melilla sekä Ceuta ovat Euroopan unionin ainoat maarajat Afrikan kanssa. LEHTIKUVA / AFP

Ainakin 18 ihmistä on kuollut, kun suuri joukko afrikkalaisia siirtolaisia yritti päästä Pohjois-Marokosta Espanjalle kuuluvaan Melillaan. Noin kahdentuhannen ihmisen joukko lähestyi Melillaa varhain perjantaiaamuna ja heistä 500 onnistui pääsemään rajavalvonta-alueelle.

Rajan ylittämisyritystä seuranneessa yhteenotossa loukkaantui marokkolaisviranomaisten mukaan 140 turvallisuushenkilökuntaan kuuluvaa ihmistä sekä yli 70 siirtolaista. Espanjalaisen paikallishallinnon mukaan 49 espanjalaispoliisia loukkaantui lievästi.

Pohjois-Afrikassa sijaitsevat Espanjaan kuuluvat Melilla sekä Ceuta ovat Euroopan unionin ainoat maarajat Afrikan kanssa, mikä tekee niistä siirtolaisille houkuttelevia alueita.

Espanjan pääministeri haluaa keskustella aiheesta Naton huippukokouksessa

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez tuomitsi väkivaltaiseksi kuvailemansa yhteenoton kommentoidessaan tapahtunutta Brysselissä. Sanchez syytti tapahtuneesta ihmiskauppaa harjoittavia mafioita.

Sanchez varoitti aiemmin tässä kuussa, että Espanja ei aio hyväksyä laittoman maahanmuuton tragediaa painostuskeinona. Maa aikoo yrittää saada "hallitsemattoman maahanmuuton" Naton turvallisuusuhkien listalle ensi viikolla Madridissa alkavassa huippukokouksessa.

Vuosien mittaan tuhannet siirtolaiset ovat yrittäneet ylittää 12 kilometrin mittaisen rajan Melillan ja Marokon välillä sekä kahdeksan kilometrin rajan Ceutan ja Marokon välillä, kiipeämällä raja-aidan yli, piiloutumalla autoihin tai yrittämällä alueille meriteitse uimalla.

Melillan ja Ceutan rajoilla on videokameroita ja vahtitorneja, mutta siirtolaiset yrittävät silti ylittää piikkilanka-aidan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje