Kaikki Kosovon ja Serbian väliset rajanylityspaikat saatiin auki

Tiesulkua purettiin torstaina Zvecanin kaupungin lähistöllä. LEHTIKUVA/AFP
Tiesulkua purettiin torstaina Zvecanin kaupungin lähistöllä. LEHTIKUVA/AFP

Kaikki Kosovon ja Serbian väliset rajanylityspaikat saatiin perjantaina avattua sen jälkeen kun Pohjois-Kosovon serbit poistivat tiesulut kahdelta pienemmältä rajanylityspaikalta, kertoi Kosovon poliisi.

Ainut edelleen paikallaan oleva barrikadi Pohjois-Kosovossa oli Mitrovican kaupungin lähellä, missä kaksi poltettua kuorma-autoa tukki yhä tien.

Pohjois-Kosovon serbit suostuivat poistamaan tiesulut sen jälkeen kun Serbian presidentti Aleksandar Vucic kehotti heitä tekemään niin torstaina.

–  Kuuntelimme presidenttiä. Odotamme nähdäksemme, mitä tapahtuu, mutta luotamme häneen, sanoi Radoslava, 55, joka kieltäytyi kertomasta sukunimeään.

Pohjois-Kosovon serbit pystyttivät barrikadit sen jälkeen kun ex-serbipoliisi oli pidätetty epäiltynä osallistumisesta albaaneja vastaan tehtyihin hyökkäyksiin. Tilanne ehti kiristyä vakavimmaksi vuosiin ennen barrikadien poistamista.

Kosovo julistautui itsenäiseksi Serbiasta vuonna 2008, mutta Serbia kieltäytyy edelleen tunnustamasta sitä erilliseksi valtioksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje