Kansallispuisto suljettiin Yhdysvalloissa meriteitse saapuneiden siirtolaisten vuoksi

Yhdysvalloissa Floridan länsipuolella sijaitseva Dry Tortugasin kansallispuisto on suljettu väliaikaisesti Kuubasta veneellä saapuvien määrän kasvettua.

Syrjäinen kansallispuisto tunnetaan esimerkiksi historiallisesta Fort Jefferson -linnakkeesta. Alue sijaitsee noin 110 kilometrin päässä Floridan eteläisimmästä kaupungista Key Westistä ja reilun 160 kilometrin päässä Kuuban pääkaupungista Havannasta.

Kansallispuistoista vastaavan NPS:n lausunnon mukaan puistoon on saapunut viime päivien aikana yhteensä noin 300 siirtolaista. Puisto on väliaikaisesti kiinni yleisöltä sen aikaa kun lainvalvontaviranomaiset ja lääkintähenkilöstö tarjoavat ruokaa, vettä ja terveydenhoitoa sekä koordinoivat ihmisille kyytejä Key Westiin.

Lausunnossa sanotaan, että päätös on tarpeen puiston kävijöiden ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi, sillä puiston tilat ja resurssit tarvitaan siirtolaisten auttamiseen. Sulun ennakoidaan kestävän muutaman päivän ajan.

NPS sanoo, että alueen saarille on viime aikoina tullut aiempaa enemmän ihmisiä veneillä Kuubasta.

Kuubaa koettelee parhaillaan pahin talouskriisi sitten 1990-luvun. Ennätysmäärä ihmisiä on lähtenyt Yhdysvaltoihin kuluneen vuoden aikana.

Suurin osa saapuu Yhdysvaltoihin maateitse Meksikon kautta. Tuhannet kuitenkin lähtevät vaaralliselle venematkalle. Yhdysvaltain rannikkovartiosto ottaa siirtolaisia kiinni jo vesillä, ja monet otetaan kiinni rantautumisen yhteydessä.

Lokakuun alun ja joulukuun loppupuolen välisenä aikana rannikkovartiosto otti kiinni yli 3  700 kuubalaista.

Useita ihmisiä hukkuu merimatkan aikana.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje