Kymmeniä loukkaantui maanjäristyksessä Turkissa – mittavia aineellisia vahinkoja ei ole tiedossa

Turkin Istanbulissa tapahtuneessa maanjäristyksessä on loukkaantunut ainakin 35 ihmistä, kertoo maan terveysministeri Fahrettin Koca Twitterissä. Tviitin mukaan suurin osa loukkaantuneista oli Düzcessa, joka sijaitsee vajaan parinsadan kilometrin päässä Turkin suurimmasta kaupungista Istanbulista.

Koca kertoi aiemmassa tviitissään, että yksi loukkaantui hypättyään paniikissa ulos rakennuksesta.

Maanjäristys tuntui laajalla alueella ja useissa kaupungeissa. Turkin viranomaisten mukaan järistyksen voimakkuus oli 5,9, mutta Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus ilmoitti voimakkuudeksi 6,1.

Sisäministeri Süleyman Soylu kertoi televisiossa, että mittavia vahinkoja tai romahtaneita rakennuksia ei ole tiedossa. Viranomaisten mukaan koulut pysyvät tänään kiinni Düzcen ja Sakaryan maakunnissa.

Tapahtuneesta julkaistuissa kuvissa näkyy ihmisiä viltteihin kääriytyneinä kotiensa ulkopuolella varhain aamulla. Jotkut ovat sytyttäneet tulia pysyäkseen lämpiminä.

Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että Düzcen alueella on hallittuja sähkökatkoja, ja asukkaita on pyydetty olemaan panikoimatta.

Turkki on yksi maailman aktiivisimmista maanjäristysalueista. Asiantuntijat ovat pitkään varoitelleet, että voimakas järistys voisi aiheuttaa merkittäviä tuhoja Istanbulissa, jossa on sallittu rakentaminen ilman turvatoimenpiteitä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje