Ukraina Lavrovin maailmansotapuheista: Venäjä tuntee häviävänsä

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti uutistoimisto Interfaxin haastattelussa, että kolmannen maailmansodan uhka on todellinen.  LEHTIKUVA/AFP
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti uutistoimisto Interfaxin haastattelussa, että kolmannen maailmansodan uhka on todellinen. LEHTIKUVA/AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Ukrainan ulkoministerin Dmytro Kuleban mukaan Venäjän varoitukset kolmannen maailmasodan vaarasta johtuvat siitä, että Venäjä tuntee häviävänsä sodan Ukrainassa. Kuleba tviittaa Venäjän myös menettäneen toivonsa siitä, että se voisi säikytellä muun maailman lopettamaan tukensa Ukrainalle.

Tämä takia ulkomaailman täytyy vain lisätä tukeaan Ukrainalle, jossa se voi selviytyä ja suojella Eurooppaa, Kuleba kirjoittaa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov väitti eilen uutistoimisto Interfaxin haastattelussa, että kolmannen maailmansodan uhka on todellinen.

Yhdysvallat on kutsunut täksi päiväksi yli 40 liittolais- ja kumppanimaata Saksaan keskustelemaan Ukrainalle annettavan aseavun koordinoinnista. Ramsteinin lentotukikohdassa pidettävää kokousta isännöi Yhdysvaltain puolustusministeri Lloyd Austin, kertoo uutistoimisto AFP.

Ramsteinin tapaamiseen osallistuu myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg. AFP:n mukaan myös Suomi, Ruotsi ja Euroopan unioni olisi kutsuttu osallistumaan keskusteluihin.

Puolustusministeriöstä vahvistettiin STT:lle, että Suomesta Ramsteinin kokoukseen osallistuu kansliapäällikkö Esa Pulkkinen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje