Putin: Venäjän joukot toimivat Ukrainassa "tehokkaasti ja rohkeasti" – Lukashenka ja Putin tapaavat Venäjällä

Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa "sotilaalliselle operaatiolle". LEHTIKUVA/AFP
Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa "sotilaalliselle operaatiolle". LEHTIKUVA/AFP

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan maan asevoimien joukot ovat toimineet Ukrainassa "rohkeasti ja tehokkaasti". Putinin lausunnosta uutisoi muun muassa BBC venäläisiin uutistoimistoihin viitaten.

Putinin mukaan Venäjällä ei ollut vaihtoehtoa "sotilaalliselle operaatiolle", jonka se aloitti Venäjän suojelemiseksi. Putin kuvasi operaation päätavoitteen olevan Donbassin alueen ihmisten auttaminen. Hän puhui jälleen Donbassin alueella tehdystä "kansanmurhasta", mistä ei ole mitään riippumattomia todisteita.

Presidentti sanoi olevansa varma, että venäläisjoukot saavuttavat Ukrainassa tavoitteensa, joita hän kuvaili "jaloiksi". Todellisuudessa Venäjän joukkojen jäljiltä on Ukrainassa paljastunut muun muassa siviileiden joukkosurmia ja ryöstelyä.

Lukashenka vierailee Putinin kanssa Amurin alueella

Valko-Venäjän johtaja Aljaksandr Lukashenka tapaa tänään Putinin, kertoo muun muassa valkovenäläinen Belta-uutistoimisto. Tapaaminen toteutuu Amurin alueella, missä presidentit vierailevat Vostotshnyn avaruuslentokeskuksessa.

Vierailun yhteydessä Lukashenka ja Putinin keskustelevat Beltan mukaan Ukrainan tilanteesta sekä yhteisistä toimista länsimaiden asettamia pakotteita vastaan. Valko-Venäjä on toiminut tukialueena Ukrainassa sotiville venäläisjoukoille, muttei ole toistaiseksi osallistunut suoraan sotatoimiin Venäjän rinnalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje