Brittitiedustelu uskoo taisteluiden Itä-Ukrainassa kiihtyvän lähiviikkoina – Ukrainan asevoimat arvioi Venäjän yrittävän pian Mariupolin valtaamista

Mariupolin kaatumisen on arvioitu olevan enää päivien kysymys. LEHTIKUVA/AFP / MAXAR TECHNOLOGIES
Mariupolin kaatumisen on arvioitu olevan enää päivien kysymys. LEHTIKUVA/AFP / MAXAR TECHNOLOGIES
  • STT
Jaa artikkeli

Britannian sotilastiedustelu odottaa taistelujen Itä-Ukrainassa kiihtyvän seuraavien kahden kolmen viikon aikana, kertoo Britannian puolustusministeriö. Brittiarvion mukaan Venäjän päähuomio on ukrainalaisten puolustusasemissa Donetskissa ja Luhanskissa sekä muun muassa Kramatorskissa.

Puolustusministeriön mukaan Venäjän joukkojen poistuminen Valko-Venäjän alueelta on jatkunut samalla kun joukkoja keskitetään tukemaan taisteluja Itä-Ukrainassa.

Etelämmässä Venäjä jatkaa sotatoimia myös Hersonin ja Mykolaivin kaupunkien liepeillä Krimin luoteispuolella, brittitiedustelu arvioi.

Ukrainan asevoimien mukaan Venäjän joukot ovat ryhmittymässä uudelleen lähellä Ukrainan itärajaa, kertoo BBC. Asevoimien mukaan ukrainalaiset ovat torjuneet kuusi vihollisen hyökkäystä sekä tuhonnut useita venäläisiä tankkeja ja muita ajoneuvoja.

Pormestari: Yli 10 000 kuollut Mariupolissa

Ukrainan asevoimat pitää todennäköisenä, että Venäjän joukot yrittävät piakkoin ottaa Mariupolin satamakaupungin kokonaan haltuunsa

Mariupolin pormestarin Vadym Boitshenkon mukaan yli 10  000 siviiliä on kuollut venäläisten pitkään piirittämässä ukrainalaiskaupungissa. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Guardian.

Boitshenko sanoi uutistoimisto AP:n haastattelussa, että uhriluku voi ylittää jopa 20  000.

Myös Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut, että Mariupolissa on todennäköisesti kuollut kymmeniätuhansia ihmisiä.

Satamakaupungin kaatumisen on arvioitu olevan enää päivien kysymys. Kaupunkia viikkokausia puolustaneet sotilaat kertoivat eilen olevansa menettämässä kaupungin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje