Mariupolissa loukussa oleva sotilas vetoaa videolla haavoittuneiden pelastamiseksi

Venäjä on piirittänyt Mariupolia jo viikkokausia ja jatkanut myöa ilmaiskuja. LEHTIKUVA/AFP
Venäjä on piirittänyt Mariupolia jo viikkokausia ja jatkanut myöa ilmaiskuja. LEHTIKUVA/AFP
  • STT
Jaa artikkeli

Ukrainan Mariupolissa Azovstalin tehdasalueella on yli 600 haavoittunutta ilman lääkkeitä tai mahdollisuutta kunnolliseen hoitoon, sanoo Ukrainan laivaston 36. merijalkaväkiprikaatin komentaja Serhii Volyna julkaisemassaan Facebook-videossa. Haavoittuneissa on niin sotilaita kuin siviilejä.

Volynan mukaan paikalta ovat loppuneet lääkkeet, eivätkä olosuhteet ole riittävät haavoittuneiden hoitoon. Hän lisää, että alueella on satoja siviilejä, myös lapsia, jotka joutuvat elämään saastaisissa olosuhteissa. Volynan mukaan ihmisiltä loppuu pian ruoka ja juoma.

Merijalkaväkiprikaatin komentaja vetoaa ihmisten pelastamiseksi. Hän viittaa toisen maailmansodan aikaiseen Dunkerquen evakuointiin ja toivoo vastaavaa evakuointia Mariupoliin.

Venäjä on piirittänyt Mariupolia jo viikkokausia ja jatkanut ilmaiskuja myös tänään. Iskuissa käytetään pääosin vapaasti putoavia pommeja, joita ei voi ohjata. Tämä lisää riskiä siviiliuhrien määrän kasvamisesta, Britannian puolustusministeriö totesi aiemmin tänään tilannekatsauksessaan.

Ukrainan puolustusministeri varoittaa "valtavasta tuhosta"

Ukrainalla on edessään "erittäin vaikeita viikkoja", sanoo maan puolustusministeri Oleksiy Reznikov uutistoimisto AFP:n mukaan. Hän varoitti edessä olevasta valtavasta tuhosta Venäjän jatkaessa hyökkäystä Ukrainan itäisissä osissa.

Puolustusministeri sanoo, että Venäjä on kerännyt joukkoja suurta hyökkäystä varten Itä-Ukrainassa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje