Mediat: Ukrainan Hersoniin kansanäänestys alueen liittämisestä osaksi Venäjää, miehitettyyn Mariupoliin kolerakaranteeni

Venäjä on jo ottanut ruplan valuutaksi Hersonissa, joka sijaitsee aiemmin Venäjään liitetyn Krimin pohjoispuolella. LEHTIKUVA/AFP
Venäjä on jo ottanut ruplan valuutaksi Hersonissa, joka sijaitsee aiemmin Venäjään liitetyn Krimin pohjoispuolella. LEHTIKUVA/AFP
Jaa artikkeli

Ukrainan miehitetyllä Hersonin alueella järjestetään kansanäänestys sen liittämisestä osaksi Venäjää, kertoo venäläinen uutistoimisto Ria Novosti. Äänestyksestä ilmoitti miehitysjoukkojen äskettäin muodostamien "viranomaisten" edustaja.

Venäjän valloittamillaan alueilla järjestämien kansanäänestysten tulosten luotettavuutta on epäilty laajasti.

Venäjä on jo ottanut ruplan valuutaksi Hersonissa, joka sijaitsee aiemmin Venäjään liitetyn Krimin pohjoispuolella. Hersonin asukkailla on nyt myös pääsy vain Venäjän ohjaamiin internetyhteyksiin sekä ainoastaan venäläisiin tv- ja radiokanaviin.

Taudit uhkaavat levitä Mariupolissa

Venäjän miehittämään Ukrainan Mariupoliin on julistettu kolerakaranteeni, kertovat useat mediat, muiden muassa Washington Post. Kaupunkia nyt johtavat venäläiset viranomaiset asettivat karanteenin, kertoi Mariupolin pormestarin kaupungista paennut avustaja Petro Andrushenko Ukrainan tv:ssä.

Hän ei tarkentanut, mitä karanteenitoimia miehittäjät ovat määränneet voimaan, eikä hänen lausuntoaan voitu vahvistaa riippumattomasti.

Andrushenkon mukaan Mariupolin asukkaat ovat jääneet alttiiksi koleran ohella esimerkiksi punataudille. Mariupolin kaupunginvaltuusto ilmoitti Telegram-päivityksessä, että ruumiita mätänee satojen kerrostalojen raunioiden alla, mikä kirjaimellisesti myrkyttää ilman.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje