Mielenosoitukset Perussa jatkuvat, turistit ovat jälleen jumissa Machu Picchussa

Ainakin 45 ihmistä on kuollut Perussa viikkoja kestäneissä protesteissa. LEHTIKUVA / AFP
Ainakin 45 ihmistä on kuollut Perussa viikkoja kestäneissä protesteissa. LEHTIKUVA / AFP

Etelä-Amerikassa Perussa rajut mielenosoitukset jatkuvat yhä, vaikka lähes kolmasosaan maasta on julistettu poikkeustila.

Paikallista aikaa perjantaina mielenosoittajat ottivat jälleen yhteen poliisin kanssa protesteissa eri puolilla maata, mukaan lukien pääkaupunki Limassa. Mielenosoittajat ovat muun muassa heittäneet poliiseja kivillä.

Poikkeustilaa uhmanneissa mielenosoituksissa on vaadittu presidentti Dina Boluarten eroa ja uusien vaalien järjestämistä. Ainakin 45 ihmistä on kuollut viikkoja kestäneissä protesteissa.

Perjantaina esimerkiksi eteläisessä Arequipan kaupungissa poliisi käytti kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan. Lisäksi mielenosoittajat yrittivät jälleen rynnäköidä paikalliselle lentokentälle toista päivää peräkkäin. Lentokenttä on suljettu ja turvallisuusjoukkojen vartioinnissa.

Bolivian rajan kupeessa sijaitsevassa Desaguaderon kaupungissa väkijoukko puolestaan poltti alueen poliisiaseman sekä sytytti tulliaseman tuleen.

Mielenosoitusten takia kulkuyhteydet katkaistiin jälleen kerran turistien suosimaan Machu Picchuun. Cuscon lentoasema avattiin uudelleen perjantaina, mutta raideyhteyksien puuttumisen takia ainakin 300 ihmistä on jäänyt saarroksiin inkakaupungin lähelle.

Joulukuussa 200 jumiin jäänyttä turistia lennätettiin pois Machu Picchusta.

Väkivalta Perussa leimahti joulukuun alkupuolella, kun silloinen presidentti Pedro Castillo yritti hajottaa kongressin ja ryhtyä johtamaan maata suoraan asetusten kautta. Castillo pidätettiin ja on nyt tutkintavankeudessa epäiltynä vallankaappausyrityksestä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje