Moskovan lähellä sijaitsevaan Rjazaniin julistettiin hätätila maastopalojen takia

Maastopalot ovat levinneet Moskovan alueelta kaakkoon sijaitsevassa Rjazanissa. LEHTIKUVA/AFP / HANDOUT / VENÄJÄN GREENPEACE
Maastopalot ovat levinneet Moskovan alueelta kaakkoon sijaitsevassa Rjazanissa. LEHTIKUVA/AFP / HANDOUT / VENÄJÄN GREENPEACE

Venäjällä Rjazanin alueella on julistettu hätätila laajojen maastopalojen vuoksi.

Väliaikainen kuvernööri Pavel Malkov sanoi Telegram-viestisovelluksessa, että hätätila helpottaa resurssien käyttöä, jotta asukkaita ja aluetta voitaisiin suojella.

Maastopalot ovat levinneet Moskovan alueelta kaakkoon sijaitsevassa Rjazanissa ainakin 8  000 hehtaarin alueelle, mutta eri arvioiden mukaan paloalue voi olla myös suurempi. Ympäristöjärjestö Greenpeacen tarkastelemien satelliittikuvien mukaan ainakin 11  000 hehtaarin kokoinen alue on tuhoutunut palossa.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin kertoi Telegramissa, että paikalle lähetetään 8  500 ihmistä ja 200 yksikköä erityiskalustoa auttamaan palojen hallinnassa. Erityiskalustoon kuuluu helikoptereita.

Paikallisviranomaiset olivat jo aiemmin sijoittaneet 900 ihmistä sekä lentokoneita ja helikoptereita auttamaan sammutustöissä.

Kuumassa säässä maastopalot ovat kesän aika roihunneet ympäri Eurooppaa. Tutkijat ovat sanoneet, että palojen taustalla on ilmastonmuutos, joka lisää sään ääri-ilmiöitä.

Venäjällä on nähty paloja erityisesti Siperiassa ja maan itäosissa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje