Pääministeri Marin tapasi Washingtonissa edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin

Puhemies Pelosi julkaisi lauantaina Twitter-tilillään kuvan tapaamisestaan pääministeri Sanna Marinin kanssa. LEHTIKUVA/HANDOUT .
Puhemies Pelosi julkaisi lauantaina Twitter-tilillään kuvan tapaamisestaan pääministeri Sanna Marinin kanssa. LEHTIKUVA/HANDOUT .
Jaa artikkeli

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on tavannut Washingtonin-matkallaan Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin. Marin julkaisi varhain lauantaina Instagram-tilillään kuvan kaksikon tapaamisesta. Kuvassa Marin ja Pelosi seisovat kolmen Yhdysvaltain lipun edessä ja kättelevät toisiaan hymyillen.

–  Kiitos puhemies Pelosille hyvästä tapaamisesta tänään! Marin kirjoitti.

STT:n aiemmin saaman tiedon mukaan tapaamisen oli määrä olla paikallista aikaa alkuillasta.

Tapaamisen asialistalla olivat muun muassa Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Suomen jäsenyyshakemus sotilasliitto Natoon, ilmastonmuutoksen torjunta ja tasa-arvokysymykset.

Demokraattipuoluetta edustava kalifornialainen Pelosi, 82, on Yhdysvaltain historian toistaiseksi ainoa edustajainhuoneen puhemiehenä toiminut nainen. Hän on toiminut tehtävässä vuodet 2007–2011 ja jälleen vuodesta 2019.

Suomen aikaa perjantai-iltana Marin kertoi Instagramissa tavanneensa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin.

Marin mukana myös Bilderberg-kokouksessa

Pääministeri Marin osallistuu Washingtonissa myös Bilderberg-ryhmän tapaamiseen. Torstaina alkaneen Bilderberg-ryhmän kokouksen tarkoituksena on epävirallinen ja luottamuksellinen ajatustenvaihto johtavien eurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten poliitikkojen, toimittajien, tutkijoiden, yrityselämän edustajien ja asiantuntijoiden kesken. Keskustelujen sisältöä ei ole ollut tapana kertoa julkisuuteen, jotta osanottajat voisivat vaihtaa ajatuksia vapaammin.

Marinin lisäksi Suomesta Bilderberg-ryhmän tapaamiseen osallistuvat tällä kertaa Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen ja Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi. Vuosien mittaan kokoukseen on osallistunut Suomesta useita poliitikkoja ja elinkeinoelämän vaikuttajia.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje