Pakistanin moskeijaräjähdyksen uhrimäärä nousee edelleen

Pakistanin luoteisosassa Peshawarissa eilen tapahtuneen moskeijaräjähdyksen uhrimäärä on noussut. LEHTIKUVA / AFP
Pakistanin luoteisosassa Peshawarissa eilen tapahtuneen moskeijaräjähdyksen uhrimäärä on noussut. LEHTIKUVA / AFP

Pakistanin luoteisosassa Peshawarissa eilen tapahtuneen moskeijaräjähdyksen uhrimäärä on noussut jo 89:ään, kertoivat sairaalalähteet. Haavoittuneita on liki 150.

Raunioiden raivaus on edelleen kesken, joten uhreja tulee todennäköisesti vielä lisää.

– Tänä aamuna aiomme siirtää viimeisen osan sortuneesta katosta, jotta pääsemme käsiksi sen alla oleviin ruumiisiin. Emme ole toiveikkaita sen suhteen, että löytäisimme eloonjääneitä, sanoi pelastusorganisaatioon kuuluva Bilal Ahmad Faizi.

Lähes kaikki uhreista ovat poliiseja, sillä moskeija sijaitsi poliisin päämajan alueella. Osa räjähdyksessä kuolleista poliiseista on jo haudattu.

Viranomaiset arvioivat eilen, että kyseessä oli todennäköisesti itsemurhaisku. Iskun tekijäksi uumoiltu Pakistanin Taleban on kiistänyt osallisuutensa veritekoon.

– Terroristit yrittävät lietsoa pelkoa ottamalla kohteekseen ne, jotka suorittavat velvollisuuttaan suojelemalla Pakistania, sanoi pääministeri Shehbaz Sharif lausunnossaan.

Peshawarissa iskettiin edellisen kerran moskeijaan maaliskuussa. Tuolloin kuoli 64 ihmistä.

Pakistanin mukaan Afganistanissa uudelleen valtaan noussut Taleban-äärijärjestö ei kykene sulkemaan vuoristoista rajaseutua niin, etteivät militantit pääsisi siirtymään esteettä Afganistanista Pakistaniin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje