Perussa presidentin korruptioepäilyvyyhdissä pidätettiin muun muassa poliisijohtoa

Castillon syrjäyttämisen jälkeen Perussa on ollut laajoja mielenosoituksia. LEHTIKUVA/AFP
Castillon syrjäyttämisen jälkeen Perussa on ollut laajoja mielenosoituksia. LEHTIKUVA/AFP

Perussa kolme poliisijohtoon kuuluvaa henkilöä sekä kolme muuta ihmistä pidätettiin maanantaina epäiltyinä osallisuudesta syrjäytetyn presidentin Pedro Castillon korruptiovyyhtiin. Asiasta tiedotti Perun sisäministeriö.

Ministeriön lausunnon mukaan kaikkien kuuden pidätetyn epäillään olevan osallisina poliisivoimien sääntöjen vastaisissa ylennyksissä. Kolmen pidätetyn poliisijohtajan epäillään hyväksyneen ylennyksiä rahaa vastaan presidentti Castillon luvalla.

Sisäministeriö kertoo, että tutkintaan liittyi etsintöjä useissa kaupungeissa. Etsintöjä tehtiin esimerkiksi entisen puolustusministerin, myös tutkinnan kohteena olevan Walter Ayalan kahteen kotiin pääkaupungissa Limassa.

Sekä Ayala että Castillo ovat kiistäneet syytökset.

Entinen armeijan komentaja ja entinen ilmavoimien komentaja sanoivat marraskuussa, että Castillon hallitus oli painostanut heitä antamaan ylennyksiä henkilöille, jotka eivät täyttäneet ylennyksen edellytyksiä.

Castillo syrjäytettiin ja pidätettiin joulukuun alussa sen jälkeen kun hän oli yrittänyt hajottaa parlamentin. Nyt entistä presidenttiä syytetään muun muassa kapinoinnista, ja hänet on määrätty tutkintavankeuteen puoleksitoista vuodeksi.

Castillon syrjäyttämisen jälkeen Perussa on ollut laajoja mielenosoituksia. Perun oikeusasiamiehen mukaan yhteenotoissa kuoli 22 ihmistä ja loukkaantui yli 600.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje