Perussa suljettiin Machu Picchun lähistöllä sijaitseva lentokenttä mielenosoitusten vuoksi

Perun liikenneministeriön mukaan lentokenttä suljettiin torstaina "ennakoivana toimenpiteenä". LEHTIKUVA/AFP
Perun liikenneministeriön mukaan lentokenttä suljettiin torstaina "ennakoivana toimenpiteenä". LEHTIKUVA/AFP

Etelä-Amerikassa Perussa viikkoja kestäneet mielenosoitukset ovat edelleen jatkuneet. Tilanne on kiristynyt turistien suosimassa Cuscon kaupungissa niin, että maan hallitus päätti sulkea siellä sijaitsevan lentokentän.

Andien vuoristossa sijaitseva Cusco on läpikulkukaupunki turistinähtävyys Machu Picchulle. Perun liikenneministeriön mukaan lentokenttä suljettiin torstaina "ennakoivana toimenpiteenä".

Mielenosoittajat yrittivät keskiviikkona päästä sisään Cuscon lentokentälle. Osa mielenosoittajista sytytti tuleen bussiaseman, hyökkäsi kauppoihin ja kasasi junaraiteille suuria kiviä.

Maan viranomaisten mukaan Cuscon mielenosoituksissa kuoli yksi ihminen ja yli 50 loukkaantui. Loukkaantuneista 19 oli poliiseja. Lisäksi poliisi kertoi ottaneensa kiinni 11 ihmistä.

Syrjäytettyä entistä presidenttiä Pedro Castilloa tukevat mielenosoittajat ovat marssineet kaupungeissa ympäri maata ja vaatineet uusia vaaleja sekä nykyisen presidentin Dina Boluarten eroa.

Mielenosoituksissa on kuollut yhteensä yli 40 ihmistä ja loukkaantunut satoja.

Mielenosoitusten tähän mennessä verisin päivä oli maanantaina, jolloin ainakin 17 ihmistä kuoli Perun kaakkoisosassa Punon alueella. Tiistaina Punon alueelle julistettiin kolmipäiväinen ilta- ja yöajan ulkonaliikkumiskielto.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje