Pohjois-Korea hyväksyi lain, joka mahdollistaa ydinaseen käytön ensi-iskussa

Pohjois-Korea on testannut viime vuosina ahkerasti ohjuksia. Lehtikuva/AFP
Pohjois-Korea on testannut viime vuosina ahkerasti ohjuksia. Lehtikuva/AFP

Pohjois-Koreassa on hyväksytty laki, joka mahdollistaa sen, että maa voisi tehdä ydiniskun niin sanotusti ennaltaehkäisevänä toimena, kertoo maan valtiollinen media.

Valtiollinen KCNA uutisoi, että Pohjois-Korea voisi toteuttaa ydiniskun automaattisesti ja kykenisi välittömästi tuhoamaan vihamieliseksi kuvaamansa joukot.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ilmaisi KCNA:n mukaan, että uuden lain myötä maan asema ydinasevaltiona on muuttunut peruuttamattomaksi.

Kim sanoi heinäkuussa, että maa oli valmis ottamaan käyttöön ydinkapasiteettinsa missä tahansa sodassa Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa vastaan. Hänen mukaansa Pohjois-Korea ei tule koskaan luopumaan ydinaseista, joita se näkee tarvitsevansa vastatakseen Yhdysvaltain vihamielisyyteen.

–  Ei ole sellaista asiaa kuin ydinaseista luopuminen ensin, ei ole ydinaseriisuntaa eikä neuvotteluja, Kim sanoi puhuessaan torstaina maan kumileimasimena toimivalle parlamentille.

Pohjois-Korea on toteuttanut useita ydinkokeita tammikuusta alkaen. Se testasi vuosien tauon jälkeen myös mannertenvälistä ballistista ohjusta.

Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa viranomaiset ovat varoittaneet toistamiseen, että Pohjois-Korea valmistelee uutta testiä.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean väliset ydinneuvottelut ja diplomatia suistuivat raiteiltaan vuonna 2019.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje