Pohjois-Korea teki jälleen uusia ohjuskokeita

Pohjois-Korea teki jälleen uusia ohjuskokeita maanantaina. Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea ampui kaksi lyhyen kantaman ballistista ohjusta kohti Japaninmerta. Myös Japanin puolustusministeriö vahvisti laukaisut.

Pohjois-Korea on viime viikkoina tehnyt useita ohjusten testilaukaisuja.

Etelä-Korealla ja Yhdysvalloilla on parhaillaan käynnissä maihinnousuharjoitukset. Tätä ennen maat järjestivät hiljan päättyneet yhteiset sotaharjoitukset, jotka olivat suurimmat viiteen vuoteen.

Pohjois-Korea on sanonut pitävänsä harjoituksia provokaationa ja uhkana turvallisuudelleen. Perjantaina Pohjois-Korean valtionmedia väitti, että Etelä-Korea ja Yhdysvallat harjoittelevat Pohjois-Korean miehittämistä. Maa on myös toistuvasti varoittanut vastaavansa harjoituksiin järeästi.

Viime vuonna Pohjois-Korea julisti olevansa peruuttamattomasti ydinasevaltio ja teki ennätysmäärän ohjuslaukaisuja. Aiemmin tässä kuussa maan itsevaltainen johtaja Kim Jong-un puolestaan käski asevoimiaan lisäämään sotaharjoituksia ja valmistautumaan todelliseen sotaan.

Viikko sitten Pohjois-Korea kertoi Kimin johtaneen edeltäneenä viikonloppuna sotaharjoituksia, joissa simuloitiin ydinasein tehtävää vastahyökkäystä. Harjoituksiin kuului ballistisen ohjuksen laukaisu.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje