Presidentti Joe Bidenilta poistettiin onnistuneesti ihosyöpä, lääkärin mukaan Biden ei tarvitse jatkohoitoa

Presidentti Joe Bidenia on hoidettu säännöllisesti ei-melanoottisten ihosyöpien poistamiseksi. LEHTIKUVA/AFP
Presidentti Joe Bidenia on hoidettu säännöllisesti ei-melanoottisten ihosyöpien poistamiseksi. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvaltojen presidentiltä Joe Bidenilta poistettiin helmikuussa onnistuneesti ihosyöpä, kertoo Bidenin lääkäri Kevin O'Connor. Vuotuisessa terveystarkastuksessa Bidenin rinnassa havaittiin ihovaurio.

O'Connor kertoo, että kyse on tyvisolusyövästä eikä sillä ole taipumusta levitä tai lähettää etäpesäkkeitä. O'Connorin mukaan Biden ei tarvitse jatkohoitoa.

Terveyskirjasto-verkkosivuston mukaan tyvisolusyöpä on yleisin ihosyöpä. Bidenin lääkäri O'Connor sanoi lisäksi, että tyvisolusyöpä on yleensä vaarattomampi kuin muut vaarallisemmat ihosyöpätyypit, kuten melanooma tai levyepiteelikarsinooma.

O'Connor kertoi helmikuussa Bidenin terveystarkastuksen yhteydessä presidentin olleen nuoruudessaan paljon auringossa. O'Connorin mukaan Bidenia on hoidettu säännöllisesti ei-melanoottisten ihosyöpien poistamiseksi.

Presidentti Bidenin puolisolta Jill Bidenilta poistettiin ihosyöpä tammikuussa.

Joe Biden, 80, on Yhdysvaltojen iäkkäin presidentti, ja hän on puhunut aikovansa pyrkiä jatkokaudelle. Biden ei ole vielä paljastanut, milloin hän aikoo virallisesti ilmoittaa ehdokkuudestaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje