Puola kertoo hajottaneensa Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaringin

Puolan vastatiedustelu on hajottanut Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaringin, kertoo Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak.  LEHTIKUVA / AFP
Puolan vastatiedustelu on hajottanut Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaringin, kertoo Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak. LEHTIKUVA / AFP

Puolan vastatiedustelu on hajottanut Venäjälle tiedustelutietoa keränneen vakoojaringin, kertoo Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak. Hänen mukaansa vastatiedustelu on onnistunut hajottamaan ringin verkoston kokonaisuudessaan, mutta hän ei kertonut juurikaan yksityiskohtia.

Yksityisen puolalaisen RMF-radiokanavan mukaan kuusi ringin jäseniksi epäiltyä ulkomaalaista on otettu kiinni ja heitä epäillään sabotaasi-iskujen suunnittelemisesta Puolassa. Radiokanava sai tietonsa nimettöminä pysytelleistä lähteistä, eikä tietoja ole voitu vahvistaa muualta.

Piilokamerat sysäsivät operaation liikkeelle

RMF:n mukaan epäillyt saatiin kiinni, kun tärkeiden junaratojen varsilta ja risteyksistä löytyi kymmeniä piilokameroita, jotka nauhoittivat ja välittivät tietoa liikenteestä.

Valtaosa löydettiin maan kaakkoisosaan johtavilla rautatieosuuksilla kuten lähellä lentokenttää, joka on yksi tärkeimmistä Ukrainaan suuntautuvien länsimaisten aseiden ja ammusten kuljetuspisteistä.

Viranomaiset ovat nyt korkeassa valmiustilassa, ja rautateiden ja strategisen infrastruktuurin turvallisuutta on vahvistettu, RMF kertoi.

Puola on tukenut Ukrainaa merkittävästi Venäjän aloittaman laajamittaisen hyökkäyssodan jälkeen. Maa on vastaanottanut yli 1,5 miljoonaa ukrainalaista pakolaista ja toimittanut Ukrainalle sotilasapua, kuten taistelupanssarivaunuja.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje