Rajut taistelut jatkuneet Ukrainan itäosassa – euroviisuvoitto nostatti henkeä

  • STT
Jaa artikkeli

Ukrainan joukot ovat jatkaneet tänään taistelua Venäjän rajua hyökkäystä vastaan ​​maan itäosassa. Ukrainassa saatiin kaivattua hengen nostatusta maan otettua Eurovision laulukilpailun voiton.

Itäisen Luhanskin alueen kuvernööri Serhi Gaidai sanoi, että Donetskin alueen rajalla käydään raskaita taisteluita, joissa Venäjä on kärsinyt isoja kaluston ja sotilaiden menetyksiä. Gaidain mukaan Ukrainan joukot ovat estäneet Venäjän yritykset ylittää joki ja ympäröidä Severodonetskin kaupunki.

Harkovan alueen kuvernööri Oleh Synegubov sanoi Telegramissa videolla, että Ukrainan joukot ovat tehneet vastahyökkäyksen koilliseen Iziumin kaupungin suuntaan. Ukrainan sotilasjohdon mukaan maan joukot ovat onnistuneet työntämään venäläiset hyökkääjät kauemmas Harkovasta.

Myös Britannian sotilastiedustelu ilmoitti, että Venäjän joukot ovat kärsineet raskaita tappioita. Brittitiedustelun mukaan Venäjä ei ole edennyt merkittävästi huolimatta joukkojen keskittämisestä.

Washingtonissa eräs korkea Yhdysvaltain puolustusviranomainen sanoi, että suurin osa Ukrainan taisteluista käydään nyt Donbassin alueella.

Viisuvoittajan sanoituksella laajempi merkitys

Toivoa paremmasta toi Ukrainalle euroviisuvoitto Torinossa. Voiton nappasi sunnuntain vastaisen yön finaalissa Kalush Orchestra ukrainankielisellä kappaleellaan Stefania.

Stefania on ukrainalaista kansanmusiikkia ja hiphopia yhdistelevä kappale. Yhtyeen keulahahmo Oleh Psiuk kirjoitti laulun sanoituksen kunnianosoituksena äidilleen ennen sotaa. Kappaleen nostalginen sanoitus on noussut ukrainalaisille laajempaan merkitykseen nyt sodan aikana.

Kalush Orchestran euroviisuvoitto oli ylivoimainen: yhtä suurta yleisön pistepottia ei ole Euroviisuissa yhdelle maalle tiettävästi aiemmin annettu. Euroviisuissa puolet pisteistä tulee yleisön puhelinäänistä ja puolet kansallisilta ammattilaisraadeilta.

–  Tämä voitto on jokaiselle ukrainalaiselle. Slava Ukraini (kunnia Ukrainalle). Auttakaa Ukrainaa ja Mariupolia! Auttakaa Azovstalia heti! Psiuk huudahti englanniksi Torinon viisulavalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje