Ruotsin sitoutumaton kansanedustaja ilmoitti äänestävänsä tyhjää luottamusäänestyksessä – oikeusministeri Johansson näyttäisi säilyttävän paikkansa

Jaa artikkeli

Ruotsin oikeusministerin tämän päivän luottamusäänestyksen ratkaisevaksi kansanedustajaksi arvioitu Amineh Kakabaveh on ilmoittanut, että hän aikoo äänestää tyhjää. Sitoutumattoman kurditaustaisen kansanedustajan ilmoitus näyttäisi merkitsevän sitä, että oikeus- ja sisäministeri Morgan Johansson on saamassa parlamentilta äärimmäisen niukasti luottamuslauseen.

Kakabavehin äänestysaikeista uutisoi aamulla Ruotsin televisio SVT. Hän kertoi harkinneensa ratkaisuaan äärimmäisen tarkkaan.

Ruotsin valtiopäivät äänestää ministeri Johanssonin luottamuksesta kello 13 Suomen aikaa. Maltillinen kokoomus, kristillisdemokraatit, liberaalit ja ruotsidemokraatit esittävät epäluottamuslausetta sosiaalidemokraateista koostuvan hallituksen Johanssonille.

Luottamusäänestyksen taustalla ovat Ruotsissa tänä vuonna sattuneet useat ampumistapaukset ja rajut mellakat. Opposition mielestä ministeri Johansson ei ole ollut tehtäviensä tasalla.

Pääministeri Magdalena Andersson on ilmoittanut eroavansa, jos epäluottamuslause hänen puoluetoveriaan Johanssonia vastaan hyväksytään, joten koko hallituksen tulevaisuus on vaarassa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje